02 / 05 / 2024

Küresel piyasalar Fed'in faiz kararı öncesi temkinli seyrediyor! Dolar, altın ve borsada son durum ne?

Küresel piyasalar Fed'in faiz kararı öncesi temkinli seyrediyor! Dolar, altın ve borsada son durum ne?

Küresel piyasalar, yarın ABD Merkez Bankası (Fed) ile başlayacak yoğun merkez bankası para politikası kararları öncesinde temkinli seyrine devam ederken, Çin'in ekonomiyi destekleyeceğine ilişkin gelişmeler de yakından takip ediliyor.



Dünya genelinde uzun zamandır devam eden "şahin" politikaların sonuna doğru yaklaşılırken, ABD ve Avrupa merkez bankalarının atacağı adımlar ile gelecek döneme ilişkin yönlendirmeler yatırımcıların odağında yer alıyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in yarın politika faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakılırken, Banka'nın enflasyonla mücadele kapsamında sene sonuna kadar nasıl bir yol izleyeceğine yönelik belirsizlikler de sürüyor.

Analistler yaptıkları açıklamada hala bazı Fed üyelerinin enflasyonun seviyesinden rahatsızlık duyduklarını kaydedere, yarınki toplantıdan çıkacak kararların "şahin" politikaların sona erdiği şeklinde olmayabileceğini belirtti.

Küresel piyasalar Fed in faiz kararı öncesi temkinli seyrediyor! Dolar, altın ve borsada son durum ne?

Paylaşılan detaylara göre, Banka'nın enflasyon beklentilerini kontrol altına almak ve enflasyon seviyesindeki düşüşün devamı için kendisine alan bırakmak isteyebileceğini kaydeden analistler, bu durumda sene sonuna kadar uygulanacak olan politikalara ilişkin net bir sinyal alınamayabileceğini bildirdi.

Yine verilen detaylara göre, ülkede açıklanan makroekonomik veriler, karışık bir görünüm ortaya koymayı sürdürüyor.

Paylaşılan detaylara göre ABD'de dün açıklanan öncü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerine göre, Temmuz ayında hizmet sektörü PMI 52,4 e gerilerken, imalat sanayi PMI 49'a çıkarak beklentileri aşmasına karşın hala 50'nin altında kalmayı sürdürüyor.

Ayrıca diğer bir taraftan Fed, Zürih merkezli banka UBS'ye, Haziran'da satın aldığı Credit Suisse'in Archegos Capital Management ile işlemlerindeki risk yönetimi başarısızlıkları sebebiyle 268,5 milyon dolar para cezası verdi. Fed'den yapılan açıklamada, 2021 yılında Credit Suisse'in bir yatırım fonu olan Archegos'un temerrüdü sebebiyle yaklaşık olarak 5,5 milyar dolar zarar ettiği kaydedildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön