17 / 05 / 2024

Küresel piyasalar Fed'in faiz kararı öncesi temkinli seyrediyor! Dolar, altın ve borsada son durum ne?

Küresel piyasalar Fed'in faiz kararı öncesi temkinli seyrediyor! Dolar, altın ve borsada son durum ne?

Küresel piyasalar, yarın ABD Merkez Bankası (Fed) ile başlayacak yoğun merkez bankası para politikası kararları öncesinde temkinli seyrine devam ederken, Çin'in ekonomiyi destekleyeceğine ilişkin gelişmeler de yakından takip ediliyor.



Paylaşılan detaylara göre, bölgede özellikle çekirdek enflasyonda görülen "inatçı" seyrin ECB'nin politika alanını daralttığını belirtenn analistler, resesyon ve enflasyon ikilemindeki politika yapıcıların vereceği sinyallerin varlık fiyatları üzerinde etkili olacağını bildirdi.

Dün İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,19, DAX 40 endeksi yüzde 0,08 ve İtalya'da MIB 30 endeksi 0,18 oranında değer kazanırken, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,65 oranında azaldı. Ayrıca Avrupa'da endeks vadeli kontratlar, yeni güne de karışık bir seyirle başladı.

Aktarılan detaylar göre, Asya'da pay piyasaları, güne Japonya hariç pozitif seyirle başladı.

Çin Politbüro'nun gayrimenkul sektörü için "politikaları zamanında ayarlama ve optimize etme" sözü vermesinin ardından özellikle Çin ve Hong Kong pay piyasaları da yükselişe geçti.

Küresel piyasalar Fed in faiz kararı öncesi temkinli seyrediyor! Dolar, altın ve borsada son durum ne?

Geçtiğimiz hafta Çin'de açıklanan makroekonomik verilerin beklentilerin altında kalmasıyla ekonomik aktiviteye dair endişelerin artmasından sonra Çin hükümetinin daha somut adımlar atması gerektiği de kanısı oluşmuştu.

Kapanışa yakın Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 0,3 oranında azalırken, Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 2, Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 3,2 ve Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 0,1 artış gösterdi.

Yine verilen detaylara göre, yurt içinde dün dalgalı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,11 artış göstererek, 6.695,14 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını yaparken, gördüğü en yüksek seviye rekorunu 6.807,95 puana taşıdı.

Dolar/TL, dün yüzde 0,1 azalış göstererek, 26,9516'dan günü tamamlamasından sonra bugün bankalararası piyasanın açılışında 26,9490 seviyesinden işlem görüyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) seçici kredi ve miktarsal sıkılaştırma adımları kapsamında yeni düzenlemeleri, Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

Ayrıca söz konusu bu yeni düzenlemeler kapsamında, kaynakların verimli kullanılmasına yönelik seçici kredi ve miktarsal sıkılaştırma kararları devreye alındı.

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, bugün yurt içinde reel kesim güven endeksi ve kapasite kullanım oranı yurt dışında da Almanya'da Ifo İş Ortamı Güven Endeksi, ABD'de tüketici güven endeks, Richmond Fed sanayi endeksi ve konut fiyat endeksi verilerinin takip edileceğini kaydederek,, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 6.800 ve 6.900 seviyelerinin direnç, 6.600 ve 6.500 puanın destek konumunda olduğunu bildirdi.

 

Uzmanlardan  Adana  depremi açıklaması! Beklenen bir deprem miydi? Daha büyük deprem olacak mı? Son dakika!

Son dakika! Adana'da 5.5 büyüklüğünde deprem! Çevre illerde de hissedildi!

Altında kıyamet kopacak! İslam Memiş uyardı: Bekliyorlar


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön