04 / 10 / 2024

Küresel piyasalar Fed'in faiz kararı öncesi temkinli seyrediyor! Dolar, altın ve borsada son durum ne?

Küresel piyasalar Fed'in faiz kararı öncesi temkinli seyrediyor! Dolar, altın ve borsada son durum ne?

Küresel piyasalar, yarın ABD Merkez Bankası (Fed) ile başlayacak yoğun merkez bankası para politikası kararları öncesinde temkinli seyrine devam ederken, Çin'in ekonomiyi destekleyeceğine ilişkin gelişmeler de yakından takip ediliyor.




Yine paylaşılan detaylara göre, İngiltere Merkez Bankası'ndan (BoE) tarafından yapılan açıklamada da PRA'nın Archegos ile ilgili risk yönetimindeki önemli başarısızlıkları sebebiyle Credit Suisse'e 87 milyon sterlin para cezası verdiği kaydedildi.

Açıklanan rakamlara göre, altının ons fiyatı, yeni güne yüzde 0,3 artışla 1.961 dolardan başlarken, Brent petrolün varil fiyatı Çin hükümetinin ekonomiyi destekleyici adımlarının petrol talebini artırabileceği beklentisiyle şu dakikalarda 82,7 dolarla yaklaşık olarak son 3 ayın da en yüksek seviyesinde seyrediyor.

Yine verilen detaylara göre, dün New York borsasında, yükseliş eğilimini üst üste 11. işlem gününe taşıyan Dow Jones endeksi günü yüzde 0,52, S&P 500 endeksi yüzde 0,43 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,19 artış göstererek günü tamamladı. ABD'de endeks vadeli kontratlar, yeni güne de karışık seyirle başladı.

Ayrıca Avrupa'da alış ağırlıklı bir seyir ön plana çıkarken, bölge genelinde ekonomik aktiviteye ilişkin alınan sinyaller resesyon korkularının artmasına sebep oldu.

Küresel piyasalar Fed in faiz kararı öncesi temkinli seyrediyor! Dolar, altın ve borsada son durum ne?

Avrupa'da enflasyon baskısı ABD'ye göre daha güçlü kalmaya devam ederken dün bölge genelinde açıklanmış olan öncü PMI verilerinin neredeyse tamamının beklentilerin altında kalması ekonomik aktiviteye dair endişeleri de artırdı.

Ayrıca Almanya'da imalat sanayi PMI temmuzda 38,8'e ve Avro Bölgesi'nde de 42,7'ye gerileyerek son 38 ayın en düşük seviyelerine indi.

Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan analistler, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) ekonomik aktivitedeki yavaşlamaya karşın enflasyonla mücadele kapsamında 25 baz puan faiz artırmasına kesin gözüyle bakıldığını kaydederek, perşembe günkü faiz kararı ve ECB Başkanı Christine Lagarde'ın toplantı sonrası yapacağı açıklamaların önemine de değindi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön