06 / 05 / 2024

Küresel piyasalar ABD`nin tarım dışı istihdam verilerine odaklandı!

Küresel piyasalar ABD`nin tarım dışı istihdam verilerine odaklandı!

Aktarılan detaylara göre, küresel piyasalar, ABD'de bankacılık sektörüne ilişkin risklerle karışık bir seyir izlerken, bugün gözler ABD'de açıklanacak istihdam raporundaki verilerinde...



Geride kaldığı düşünülen bankacılık krizi ABD'de tekrardan etkili olurken, konuya ilişkin haber akışı da yatırımcıların ilgi odağında bulunuyor.

Aktarılan detaylara göre, dün bölgesel banka hisselerinin önemli bir bölümünde yüzde 30'u geçen değer kayıpları yaşanırken, bankalar tarafından açıklamalar da endişeleri azaltamadı.

Paylaşılan bilgilere göre, söz konusu bankalardan Pacwest'in, stratejik varlıkların satışı dahil olmak üzere opsiyonlarını değerlendirdiğini ve son dönemde ilgi gösteren potansiyel yatırımcı ve partnerlerle görüşmelerin devam ettiği açıklaması sonrası hisseleri de yüzde 50'nin üzerinde değer kaybetmiş oldu. Ayrıca, bankanın hisseleri yüksek oynaklık sebebiyle pek çok kez işleme durduruldu.

Küresel piyasalar ABD`nin tarım dışı istihdam verilerine odaklandı!

Yine verilen detaylara göre, ABD basınındaki haberlerde de federal ve eyalet düzeyinde yetkililerin, bankacılık hisseleriyle ilgili piyasa manipülasyonu olasılığını değerlendirdiği belirtildi.

Yine paylaşılan detaylara göre, ABD Hazine Bakanlığı yetkilisi ise ABD bankacılık sisteminin ciddi likiditeye sahip ve mevduat akışının istikrarlı olduğunu, bölgesel bankacılık sektöründeki piyasa gelişmelerini izlemeyi sürdürdüklerini belirtti.

Söz konusu bu gelişmeler pay piyasalarında satışların derinleşmesine sebep olurken, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yılın geri kalanında faiz indirimine gideceğine yönelik fiyatlamalar da oldukça güç kazandı.

Yine aktarılan detaylara göre, dün açıklanan verilerde haftalık işsizlik maaşı başvurusu 242 binle son 6 haftanın en yüksek seviyelerine yükselirken, analistler, bankacılık krizinin etkili olduğu bu dönemlerde bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisinin piyasalarda oynaklığı daha da artırmasının olası olduğunu kaydetti.


Geri Dön