29 / 04 / 2024

Küresel piyasalar ABD enflasyon verisine odaklandı!

Küresel piyasalar ABD enflasyon verisine odaklandı!

Pek çok yatırımcı tarafından yakından takip edilen Küresel piyasalar, ABD'de enflasyon baskısının da yumuşayabileceği beklentisiyle pozitif bir seyir izliyor.



ABD'de enflasyon ve resesyon ikilemi varlık fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ederken, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyonla mücadelede kararlı olmasına karşın Banka'nın "şahin" adımlarında sona yaklaştığına yönelik öngörüler günden güne güçlenmeye devam ediyor.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in bu ayki toplantıda yüzde 92 ihtimalle politika faizini 25 baz puan artırması tahmin edilirken, Banka'nın sene sonuna kadar toplamda 50 baz puanlık faiz artırma potansiyeli de masada kalmaya devam ediyor.

Aktarılan detaylara göre, New York Fed'in dün açıkladığı Tüketici Beklentileri Anketi'nin sonuçlarına göre, Amerikalı tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentisi Haziran ayında yüzde 3,8 ile 2021 yılının Nisan ayından bu yana en düşük seviyelere geriledi.

Küresel piyasalar ABD enflasyon verisine odaklandı!

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, yarın açıklanacak Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve perşembe günü açıklanacak olan Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verilerinin piyasaların odağında olduğunu kaydederek, söz konusu verilerin piyasalarda oynaklığı artırmasının beklendiğini kaydedildi.

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan Fed yetkilileri, dün de sözle yönlendirmelerini sürdürdü. San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, güçlü iş gücü piyasası karşısında yüksek enflasyonu düşürmek amacıyla bu sene birkaç faiz artırımına daha ihtiyaç duyulacağını düşündüğünü kaydetti.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester ise enflasyonist baskıların hala daha fazla faiz artışına işaret ettiğine değinerek, Fed'in enflasyonu düşürmek amacıyla biraz daha sıkılaştırmaya ihtiyacı olacağını belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön