15 / 05 / 2024

Küresel piyasalar ABD enflasyon verisine odaklandı!

Küresel piyasalar ABD enflasyon verisine odaklandı!

Pek çok yatırımcı tarafından yakından takip edilen Küresel piyasalar, ABD'de enflasyon baskısının da yumuşayabileceği beklentisiyle pozitif bir seyir izliyor.



Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic de yaptığı açıklamada enflasyonun çok yüksek olduğunu, bunun sürdürülebilir olmadığını kaydederek, "en büyük riskin enflasyonu hedefe geri döndürmemek olduğu" değerlendirmesini yaptı.

Fed Başkan Yardımcısı Michael Barr, dün bankaları risklere karşı koruyacak bir tampon olması işçin sermaye gerekliliklerini artıracak önerilerini duyurdu. Barr yaptığı açıklamada  "Gelişmiş sermaye kurallarının, 100 milyar dolar veya daha fazla varlığa sahip bankalara uygulanmasını tavsiye edeceğim." dedi.

Diğer bir taraftan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD'de üzerinde anlaşmaya varılan borç limiti yasasının, önemli mali zorlukları ele almadığını kaydetti.

Küresel piyasalar ABD enflasyon verisine odaklandı!

Verilen detaylara göre, söz konusu bu gelişmelerle tahvil piyasalarında dün alışlar ön plana çıkarken, cuma günü 4,0940 ile Kasım 2022'den bu yana en yüksek seviyeyi test eden ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 3,99'a geriledi.

Ayrıca dün New York borsasında S-P 500 endeksi yüzde 0,24, Nasdaq endeksi yüzde 0,18 ve Dow Jones endeksi yüzde 0,62 artış gösterdi. ABD'de endeks vadeli kontratlar, yeni güne de yükselişle başladı.

Yine verilen detaylara göre, Avrupa'da da dün pozitif bir seyir ön plana çıkarken, bugün Almanya'da açıklanacak enflasyon verileri yatırımcıların da odağına yerleşti.

Almanya'da resesyon endişesi güçlü kalmayı sürdürürken, söz konusu bu durumun, Almanya'nın, bölgenin en güçlü ekonomisi olması sebebiyle Avro Bölgesi genelini de oldukça olumsuz etkileyebileceğinden de endişe ediliyor.

Yine paylaşılan detaylara göre, dün İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,23, Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 0,45, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,45 ve İtalya'da MIB 30 endeksi 0,34 oranında değer kazandı. Avrupa'da endeks vadeli kontratlar, yeni güne de yükselişlerle başladı.

Ayrıca New York borsasındaki alış ağırlıklı seyir yeni günde Asya'ya da taşınırken, Çin'de hükümetin inşaat sektörü için fonlama maliyetlerini yumuşatma adımı söz konusu seyri de destekliyor.

Konu ile ilgili bazı açıklamalar yapan analistler, Çin hükümetinin ekonominin farklı alanlarını destekleme adımlarının sürmesinin yatırımcıların risk iştahını beslediğini dile getirerek, konuya ilişkin açıklamaların yakından takip edildiğini kaydetti.
 

Çin, emlak krizini aşmak için sektöre desteğini artıracak!

Borsa tüm zamanların en yükseğini gördü!

SON DAKİKA! Aile Bakanlığından müjde! Aile Destek yeni ay ödemeleri hesaplara yattı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön