27 / 04 / 2024

Çin, emlak krizini aşmak için sektöre desteğini artıracak!

Çin, emlak krizini aşmak için sektöre desteğini artıracak!

Çin Merkez Bankası ve Ulusal Mali Düzenleme İdaresi tarafından yapılan ortak açıklamada ekonomik toparlanmanın önündeki en büyük engellerden biri şeklinde değerlendirilen emlak krizini aşmak için sektöre destek politikalarının genişletileceği kaydedildi.



Çin, nakit sıkıntısı çeken gayrimenkul geliştiricilerini ve zor bir dönemden geçen emlak sektörünü desteklemek amacıyla kredi geri ödemelerinin bir sene ertelenmesine izin vermenin de dahil olduğu destek politikalarını genişletiyor.

Çin, emlak krizini aşmak için sektöre desteğini artıracak!

Çin Merkez Bankası ve Ulusal Mali Düzenleme İdaresi tarafından yapılan ortak açıklamaya göre, finansal kuruluşlar inşaat halinde olan konutların teslimini sağlamak amacıyla ödenmemiş kredileri uzatmak üzere emlak firmalarıyla müzekere etmeye teşvik edilecek. Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada 2024 yılından önce ödenmesi gereken ödenmemiş kredilerin bir bölümü için bir yıllık geri ödeme uzatması verileceği kaydedildi.

Paylaşılan bilgilere göre, Çin’de iki senedir süregelen emlak krizi, dünyanın 2. en büyük ekonomisindeki toparlanmaya engel olurken söz konusu bu durum hükümetin talebi canlandırması amacıyla daha fazla adım atması şeklindeki beklentileri de artırıyor.


Geri Dön