27 / 04 / 2024

Emlak ofisi açmak için gerekli belgeler 2022! Emlak ofisi nasıl açılır?

Emlak ofisi açmak için gerekli belgeler 2022! Emlak ofisi nasıl açılır?

Emlak ofisi açmak isteyenler yeni bir ofis açmak için nelerin gerekli olduğunu araştırıyorlar. Emlak ofisi açabilmek için bazı koşulların sağlanıyor olması gerekiyor. Peki, emlak ofisi nasıl açılır? Emlak ofisi açmak için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm detaylar...



Emlak ofisi açmak, günümüzde en çok tercih edilen ve en çok kar sağlanan iş kolları arasında yer alıyor. Ancak emlak ofisi açabilmek için bazı şartların yerine getiriliyor olması ve gerekli belgelerin temin edilmesi gerekiyor. 

Emlak ofisi açabilmek için öncelikli olarak emlakçılık sertifikasına sahip olmanız gerekiyor. (İSMEK, Halk Eğitim ve benzeri kuruluşlardan sertifika almanız gerekiyor.) Kurslarda emlak danışmanlığı eğitimi veriliyor. Ancak belediyelere, vergi dairesine vereceğiniz belgeler bundan ibaret değil.  

Emlakçı sertifikasını aldığınız takdirde işlemlerinize devam edebilirsiniz. Sertikanın ardından dükkan belirlemeniz gerekiyor.  Çünkü belediyeye yapılacak başvurularda emlak ofisinin yerinin belli olması ve bir kira kontratı ile başvuru yapmanız gerekiyor. Peki, Emlak ofisi başvurusunda gerekli belgeler nedir?


Geri Dön