27 / 05 / 2024

Küresel piyasalar ABD`nin tarım dışı istihdam verilerine odaklandı!

Küresel piyasalar ABD`nin tarım dışı istihdam verilerine odaklandı!

Aktarılan detaylara göre, küresel piyasalar, ABD'de bankacılık sektörüne ilişkin risklerle karışık bir seyir izlerken, bugün gözler ABD'de açıklanacak istihdam raporundaki verilerinde...



Yine verilen detaylara göre, analistler, Fed Başkanı Jerome Powell'ın çarşamba günkü açıklamalarında enflasyonla mücadele vurgusunu ve veri odaklı karar alacaklarını tekrarladığını belirtirken, bugünkü verilerin iş gücü piyasasındaki gidişatı netleştirmesi açısından önemli olduğunu kaydetti.

Paylaşılan bilgiye göre, Ülkede atılan "şahin" adımlara karşın işsizlik oranının tarihi düşük seviyelerde olduğunu anımsatan analistler, iş gücü piyasasındaki olası gevşemenin Fed'in politika alanını genişletebileceğini belirtti.

Diğer bir taraftan ABD'de süren bilanço sezonunda dün ABD'li teknoloji devlerinden Apple piyasalar kapandıktan sonra şirket finansal sonuçlarını da duyurdu.

Verilen bilgiye göre, teknoloji devi Apple'ın ocak-mart dönemindeki gelirleri yıllık yüzde 3 azaldı ve 94,8 milyar dolara indi ancak piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

Küresel piyasalar ABD`nin tarım dışı istihdam verilerine odaklandı!

Yaşanan bu gelişmelerle New York borsasında S-P 500 endeksi yüzde 0,72, Dow Jones endeksi yüzde 0,86 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,49 oranında geriledi. ABD'de endeks vadeli kontratlar, Apple'ın şirket finansal sonuçlarının beklentilerin üzerinde gerçekleşmesiyle yeni güne de adeta yükselişle başladı.

Avrupa'da pay piyasaları da dün satış ağırlıklı bir seyir izlerken, Avrupa Merkez Bankası (ECB) üç temel politika faizini de 25 baz puan artırmıştı.

Banka tarafından yapılan açıklamada, gelecek dönem alınacak olan kararların piyasalar üzerinde yeterli sıkılaştırma yapacağı belirtildi.

Söz konusu toplantı sonrası açıklamalar yapan ECB Başkanı Christine Lagarde da, ECB'nin enflasyona karşı "daha gidecek yolu" olduğunu ve Avro Bölgesi'ndeki enflasyonla mücadele için parasal sıkılaştırmaya "ara vermediğini" belirtti.

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, bu gelişmelerden sonra para piyasalarındaki fiyatlamalarda sene sonuna kadar 50 baz puan daha faiz artırımı yapılacağının öngörüldüğünü söyledi.

Apple'ın gelirleri iPhone satışlarıyla beklentileri aştı!

Borsa neden düşüyor? Düşüş devam edecek mi? 

Altın fiyatları için 14 Mayıs uyarısı. Flaş açıklama az önce geldi


Geri Dön