07 / 05 / 2024

Küresel piyasaların seyri değişti

Küresel piyasaların seyri değişti

Yatay seyreden küresel piyasalar, ABD'de iş gücü piyasalarındaki gelişmeler nedeniyle 2022’nin son işlem gününde pozitife döndü. İşte küresel piyasalardaki son durum…



Çin’deki Kovid-19 vakalarının soğuk havalarla birlikte yeniden tırmanışa geçmesiyle birlikte küresel piyasalar olumsuz etkilenmişti. Yılın son işlem gününde ibre değişti. ABD'de makroekonomik verilerin varlık fiyatları üzerinde etkisi sürüyor. Verilere göre, ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı Aralık ayının 24’ü itibariyle ile haftada 225 bine çıkarak piyasa beklentileriyle paralel bir seviyeye geldi.

ABD Merkez Bankası'nın (FED) enflasyonu düşürme hedefinin bir parçası olarak iş gücü talebini soğutmaya çalıştığı bir dönemde, işsizlik maaşı başvurularında görülen artış, Banka'nın gelecek faiz artırımlarına ilişkin endişeleri de hafifletti.

Küresel piyasaların seyri değişti

KÜRESEL PİYASALARIN SEYRİ DEĞİŞTİ

Küresel piyasaların seyri de bu gelişmelerle yönünü değiştirdi. Piyasalar, ABD'de iş gücü piyasalarının yavaş yavaş da olsa FED’in hedefleri doğrultusunda güç kaybetmeye başladığına ilişkin beklentilerle yılın son işlem gününde pozitif seyrediyor.

Bir süre yatay seyreden küresel piyasalar, ABD'de iş gücü piyasalarındaki gelişmeler nedeniyle 2022’nin son işlem gününde pozitife döndü. İşte küresel piyasalardaki son durum…


Geri Dön