02 / 05 / 2024

Borsa neden düşüyor? Düşüş devam edecek mi? 

Borsa neden düşüyor? Düşüş devam edecek mi? 

Borsa İstanbul'daki gerileme bugün yüzde 4'ü geçti. Birçok hissenin taban olmasıyla BİST 100, 4 bin 300'ü geçemedi  Piyasa takipçileri borsadaki sert düşüşün sebebini sorguluyor. Analistler borsadaki düşüşü yorumladı. Peki Borsa neden düşüyor? Düşüş devam edecek mi? 



Borsa çeşitli nedenlerle düşer. En yaygın sebep, ekonominin yavaşlaması ve yatırımcıların gelecekte para kazanamayacaklarından endişe duymalarıdır.

 Diğer nedenler arasında siyasi belirsizlik, doğal afetler ve beklenmedik olaylar (Brexit oylaması gibi) sayılabilir.

Ne olursa olsun, borsanın hala paranızı yatırmak için mükemmel bir yer olduğunu unutmamak önemlidir . Uzun vadede borsa her zaman yükseldi ve yükselmeye devam edecek.

Borsada Nasıl Para Kaybedilir?

Borsada para kaybetmenin en yaygın yolu iflas eden bir şirkete yatırım yapmaktır. Bu, kötü yönetim, kötü şans ve diğer şirketlerin rekabeti  gibi çeşitli nedenlerle olabilir.

Borsada para kaybettiyseniz endişelenmeyin. Borsa toparlanacak ama ne zaman olacağını söylemek imkansız. Birkaç hafta, birkaç ay ve hatta birkaç yıl sürebilir.

 Kimse tam olarak bilmiyor. Bu arada, borsanın hala paranızı yatırmak için mükemmel bir yer olduğunu unutmamak önemlidir.

Borsa neden düşüyor? Düşüş devam edecek mi? 

Borsada para kaybetmenin bir başka yolu da, piyasa düşüşteyken hisselerinizi satmaktır. Buna "panik satışı" denir ve yapabileceğiniz en kötü şeylerden biridir.

 Hisse senetlerinizi sattığınızda, para kaybetmeniz garanti edilir.

Güne 4 bin 500 oranının üstünde başlayan borsa, gün içindeki gerilemeyle 4 bin 300 oranının altına kadar geriledi.

 Yüzde 4'ü artan düşüş kaydeden BİST 100 endeksi geçtiğimiz gün de yüzde 2,42 değer kaybederek günü 4.506,24 puandan tamamlamıştı.

 Analistler borsadaki 3 Mayıs düşüşünü yorumladı.

 


Geri Dön