25 / 07 / 2024

Küresel piyasalarda gözler ABD'nin enflasyon verilerinde!

Küresel piyasalarda gözler ABD'nin enflasyon verilerinde!

Aktarılan detaylara göre, küresel piyasalarda, ABD'nin bugün açıklanacak olan enflasyon verileri öncesi negatif bir seyir izlenirken, devam eden borç krizine ilişkin haber akışı yatırımcıların odağında kalmayı sürdürüyor.




Yine verilen detaylara göre, ülkede işsizlik oranının yavaş büyümenin bir sonucu olarak bu sene yüzde 4-4,5 civarında gerçekleşeceğini tahmin ettiğini dile getiren New York Fed Başkanı John Williams, istihdam artışının işçi talebinin yavaşladığına dair işaretler arasında güçlü kalmayı sürdürdüğünü belirtti.

New York Fed Başkanı John Williams açıklamasında Fed'in faiz artırımını tamamladığını söylemediğini hatırlatarak, bu sene faizlerin düşmesi için bir neden görmediğini, enflasyon düşmezse ek faiz artışlarının mümkün olabileceğini belirtti.

Küresel piyasalarda gözler ABD nin enflasyon verilerinde!

Yine verilen detaylara göre, diğer bir taraftan, ABD'de federal hükümetin 31,4 trilyon dolarlık borç limitine ulaşarak nakit sıkıntısı çekmesine bir aydan daha az bir süre kalırken, ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da Kongre liderleriyle borç limiti konusunu masaya yatırdı.

ABD Başkanı Joe Biden, görüşmeden sonra gerçekleştirdiği basın toplantısında, borç limiti konusunda "verimli" bir görüşme yaptıklarını ve cuma günü tekrar bir araya geleceklerini belirtti.

Söz konusu bu gelişmelerle dün New York borsasında S-P 500 endeksi yüzde 0,46, Nasdaq endeksi yüzde 0,63 ve Dow Jones endeksi yüzde 0,17 oranında gerileme gösterdi. Ayrıca ABD'de endeks vadeli kontratlar, yeni güne de yükselişle başladı.

Yine paylaşılan detaylara göre, Avrupa'da pay piyasaları dün Almanya hariç satış ağırlıklı bir seyir izlerken, söz konusu bölgede yüksek seyreden enflasyona karşın yavaşlamayı sürdüren ekonomik aktivite fiyatlamaları da zorlaştırıyor.

Dün Almanya'da resmi olarak açıklanan verilere göre, sanayi üretimi aylık yüzde 3,4 azalıp beklentilerin altında kalırken, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Üyesi Isabel Schnabel, ECB'nin enflasyonu kontrol altına alması için daha fazlasını yapması gerektiğini kaydetti.

Ayrıca Avrupa Merkez Bankası (ECB) Üyesi Martins Kazaks da ECB'nin faiz artışlarını Temmuz ayında sonlandıracağı öngörüsünün yanlış olabileceğini belirtti.

ABD Kripto Borsası Bittrex iflas etti!

Fitch'ten ABD'li bankalar için 'zayıf performans' beklentisi!

ABD Merkez Bankası’ndan banka iflaslarına ilişkin kritik açıklama!


Geri Dön