19 / 05 / 2024

Depremzede öğrencilere son dakika burs müjdesi geldi!

Depremzede öğrencilere son dakika burs müjdesi geldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada asrın felaketi olarak nitelendirilen depremde yakınlarını kaybeden ya da evi, iş yeri orta veya üstü hasarlı olan depremzede öğrencilerin tamamına burs verileceğini söyledi.



Depremzede öğrencilere son dakika burs müjdesi

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremzedelerin bu konuyla ilgili tepkilerinin kendisine ulaştırılıp ulaştırılmadığına dair soru üzerine, "Depremzedelerin bir kez oradaki katılımları gerek Hatay'daki, meydandaki katılım muhteşemdi. Aynı şekilde Defne'deki katılım da muhteşemdi. Biz tabii tek tek insanların kalbini, ciğerini okuyamayız. Ancak oraya meydana gelenlerin tavrı açık, net her şeyi zaten söylüyordu. Ve biz bunu görerek gerek şahsım, gerek Devlet (Bahçeli) Bey gerek Fatih (Erbakan) Bey, hepimiz de tabii mutmain olduk. O şekilde de orada ayrıldık." diye konuştui.

Erdoğan, şu anda hala yurtlarda kalan depremzedeler olup olmadığı ile ilgili soruya da yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında "Şu anda hala bizim Kredi Yurtlar Kurumunun, bütün o yurtlar hala bu hizmeti sürdürüyorlar. Ta ki yeter artık denilene kadar. Yani yemeleri, içmeleri, her şeyleriyle biz bu süreci devam ettiriyoruz." dedi.

Depremzede öğrencilere son dakika burs müjdesi geldi!

Açıklamasında yurtlarda da toplam 383 bin 307 depremzedeyi ağırladıklarını söyleyen Erdoğan, depremde yakınlarını, anne, baba, çocuklar, kardeş, kaybeden ya da konutu, iş yeri, orta veya üstü hasarlı olan depremzede öğrencilerin tamamına burs verileceğini söyleyerek, "Bunu ilk kez açıklıyorum. Tamamına burs verilecek. Kredi almakta olanların kredileri de bursa dönüştürülecek. Yurtlarda kontenjan ayrılacak ve yurtlara öncelikli onlar yerleştirilecek. Öğrencilerimiz Gençlik ve Spor Bakanlığına başvurarak bu imkanlardan faydalanabilecek"

Bu açıklama üzerine sorulan "Burs aldıklarında geri ödeme olmayacak değil mi?" sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hayır" cevabını verdi.

Aile Destek Programında hesaplara tek tek 1.100 TL ve 1.250 TL yatırılacak! Mayıs 2023 paralarını sakın kaçırmayın!

Devlet Su İşleri personel alımı için son 9 gün! Sınavsız ve mülakatsız personel alımında bu tarihi sakın kaçırmayın!

Tapusu olanlar için resmen geri sayım başladı! Bunu yapmayanlar misliyle ceza ödemek zorunda kalabilir!


Geri Dön