27 / 04 / 2024

Depremzedeler ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı!

Depremzedeler ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı!

Deprem bölgesinin yeniden ayağa kaldırılması için hükümetin çalışmaları devam ederken, depremzedeler, ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı.



Kahramanmaraş Merkezli depremler büyük yıkıma neden oldu. Yaralar sarılmaya çalışırken depremzede aileler ağır hasar alan evlerinin yıkılmaması için dava açtı. İşte ayrıntılar...

Depremzede aileleler depramden etkilenen ve ağır hasar alan evlerini yıktırmamaya çalışıyor. AK Parti kurmaylarına göre ailelerin evlerini yıktırmamasının iki neden bulunuyor.

Bunlardan birincisi binasını yıktırmayıp depreme dayanıklı hale getirip oturmaya devam etmek istiyor. ikincisi de bir çok bölgede binalar yıkıldı ancak henüz yıkılmayan binaların olması. O bölgede zemin sıvılaşmasından dolayı yıkılan binaların yerine yenisi yapılmayacak, çünkü imar izni verilmeyecek.  Ama mülkiyet hakkı olduğu için binalarının yıkılmasına izin vermeyen vatandaşların evleri yıkılmadı.

Dolayısıyla binaların da imar izni olduğu için vatandaş onu kullanmaya devam etmek istiyor. Yani, imar hakkını elinde tutmak istiyor” değerlendirmesini yaptı. Fakat mahkemelerden bu konuyla ilgili henüz bir karar çıkmadığı, atanacak bilirkişi raporlarına göre davaların sonuçlanacağı belirtildi.

Depremzedeler ağır hasarlı binaları için evim yıkılmasın davası açtı!

AĞIR HASAR ALAN EVLER İÇİN YENİ DÜZENLEME GELEBİLİR!

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; söz konusu davalarla ilgili sürecin Ankara’nın gündemine geldiği ve hükümetin bu konuyu bugün yapılması planlanan kabine toplantısında da değerlendirilmesi bekleniyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bilgilendirmesi bekleniyor. AK Parti kurmayları, “Mahkeme kararlarını bekliyoruz. Bir adım atılamıyor, çünkü ‘mülkiyet hakkı’ var. Bu durum deprem bölgesini ayağa kaldırmamızı etkiliyor” dedi.Mahkemelerden, ‘binaların yıkılmayacağına’ dair bir karar çıkması durumunda ise kabinede yapılacak kapsamlı değerlendirmelerin ardından hükümetin yeni bir düzenleme üzerinde çalışması bekleniyor.

Depremzede KOBİ'ye 500 bin TL'ye kadar faizsiz destek sağlanacak!

Depremzede esnafa 4,1 milyar TL'lik kredi kullandırıldı!

Geri Dön