Genel

Depremzedelere istihdam desteği! İşte depremzedelere iş imkanı sunan şirketler!

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında 10 ilimizde büyük kayıplar yaşanırken, bir yandan da yaralar sarılıyor. İş dünyası ise depremzede vatandaşların öncelikli istihdamı için kolları sıvadı.Ticimax E-ticaret Sistemleri depremzede vatandaşlar için “Deprem seferberliği istihdam desteği ve e-ticaret eğitim programı” başlattı

85 milyon tek yürek depremin olumsuzluklarını geride bırakmak için büyük bir yardım seferberliğine katılırken, iş dünyası da depremzede vatandaşların istihdamı için kolları sıvadı.

Ticimax E-ticaret Sistemleri depremzede vatandaşlar için “Deprem seferberliği istihdam desteği ve e-ticaret eğitim programı” başlattı.

Ticimax olarak yaşadığımız büyük depremin yaralarını sarabilmek adına binlerce e-ticaret şirketiyle beraber depremzedelere yönelik seferberlik başlattıkları bilgisini veren Ticimax E-ticaret Sistemleri Kurucu CEO’su Cenk Çiğdemli, aktif olarak iş arayan e-ticaret sektör çalışanlarını, personel ihtiyacı olan Ticimax kullanıcısı firmalar ile tanıştırdıklarını söyledi. Çiğdemli, “Bu konuda çeşitli işbirliklerine imza attık. Depremzede vatandaşlar öncelikle CV’lerini bizimle paylaşacak. Biz de e-ticaret alanında hizmet veren 15 binden fazla firma ile bu CV’leri buluşturacağız. Böylelikle depremzede istihdamına önemli bir katkı vermiş olacağız” ifadesini kullandı.

Öncelikle Ticimax Akademi bünyesinde online e-ticaret eğitim programı başlatan Ticimax, böylece E-ticaret sektörüne giriş yapmak isteyen ve bu konuda bilgi sahibi olmayan depremzedelerden eğitimi tamamlayanlara katılım belgesi vererek, istihdam desteği verecek.

 

MİGROS DEPREMZEDELERİ ÖNCELİKLİ OLARAK İŞE ALACAK

Depremzede istihdamına bir destek de Migros’dan geldi. Perakende gıda devi, depremden etkilenen bölgelerin ekonomik olarak güçlenmesine ve yaraların bir an önce sarılmasına destek olmak amacıyla 81 ildeki personel alımlarında depremzede vatandaşlarımıza öncelik tanıyacağını açıkladı.
Depremden etkilenen vatandaşlarımızın ekonomik olarak güçlenmesi ve yaraların sarılabilmesine destek olmak amacıyla istihdam seferberliği başlatan Migros, yıl boyunca tüm Türkiye çapında yapacağı personel alımlarında önceliği depremzede vatandaşlarımıza tanıyacak.

Migros, bu yıl içerisinde 81 ilde toplam 10 bin yeni personel almayı planlıyor. Eleman alımlarında, afetten etkilenen vatandaşlarımızın başvurularına öncelik tanınacak. Başvurular Kariyer.net Deprem Seferberliği ilanı üzerinden yapılacak.
Migros Ticaret A.Ş. İnsan Kaynakları ve Endüstri İlişkileri Genel Müdür Yardımcısı Olcay Yılmaz Nomak, bölgenin ekonomisine katkıda bulunmak ve afetten etkilenen vatandaşlarımızın iş gücüne katılarak bir an önce yaşamlarını yeniden kurabilmesini sağlayabilmek amacıyla dört koldan katkı yaptıklarını belirtti. Nomak, “Bu bağlamda attığımız adımlardan biri de istihdam seferberliği. Yıl genelinde ülke çapında yapacağımız işe alımlarda önceliğimizi depremzede vatandaşlara vereceğiz. Yaralarımızı en hızlı şekilde sarmanın yolu elbetteki dayanışmadan geçiyor. Birlik ve beraberliğimizden aldığımız güçle bu zor günleri de aşacağız” ifadesini kullandı.