Ekonomi

Deprem kira yardımı şartları 2023! Depremzedelere kira desteği ne kadar olacak?

Merkez üstü Kahramanmaraş olan iki deprem 10 ilde büyük yıkımlar olurken, binlerce vatandaşımızı kaybettik. Depremzedeler pek çok yardım yapılıyor. Bunun içinde kira desteği de bulunmaktadır. İşte detaylar!jpg'/>

Depremzedelere kira desteği ne kadar olacak, Deprem kira yardım şartları nelerdir? İşte tüm bu soruların yanıtları…

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KİRA DESTEĞİ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Devletimiz ve milletimiz tüm imkanları ile milletimizin yanında olmuştur. 1 yıl içinde konutları inşa edeceğiz. 10'ar bin lira vereceğiz. İsteyen depremzedelere kira desteği de verilecektir. Farklı kentlere gidenlerin kira bedelini karşılayacağız” diye konuştu.

VATANDAŞLAR KİRA BEDELLERİ ÖDENEREK KONUTLARA YERLEŞTİRECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çadırlarda kalmak istemeyen vatandaşlarımız olursa, kira bedellerini ödeyerek konutlara yerleşmelerini sağlayacağız. Bir yıl süre ile vatandaşlarımız buralarda kalabilecek. Türk Hava Yolları deprem bölgesine gidenleri de gelenleri de ücretsiz olarak taşıyacaktır, bunun talimatı da verilmiştir." ifadelerini kullandı.

HANE BAŞINA 15'ER BİN TL KİRA DESTEĞİ YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamasının devamında "Hane başına taşınma yardımıyla birlikte 15'er bin lira vermenin hazırlığını yapıyoruz. Bu hanelerdeki vatandaşlarımızdan konteyner kentler dışında barınacaklara özellikle kira yardımını yapacağız" ifadelerini kullandı.

KİRA YARDIMI KİMLERE VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çadırlarda kalmak istemeyen vatandaşlarımız içinde kira bedelini ödemek suretiyle konutlara geçmelerine yardım edeceğiz vatandaşlarımız 1 yıl itibariyle vatandaşlarım kalabilecek" dedi.

KİRA DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kira desteği başvurusunun nereden ve nasıl yapılacağına için henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Konuya dair son dakika ayrıntıları açıklandığında haberimizde yer vereceğiz.

DEPREMZEDELERE YAKIT YARDIMI NE ZAMAN VERİLECEK?

Depremin ardından Kabine 14 Şubat 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Kabine sonrası konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına, acil ihtiyaçları için 100 bin lira nakdi yardımda bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

Önümüzdeki günlerde ilave desteklerin de verileceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mart başı itibarıyla 30 bin konutun inşasına hemen başlıyoruz” dedi. Diğer yandan deprem bölgesinden kendi araçlarıyla ayrılmak isteyen kişilerin yakıt masraflarının karşılanacağı duyuruldu.

Evde bakım maaşı yatan iller şubat 2023! Evde bakım zamlı maaş ne zaman yatacak? 14 Şubat evde bakım maaşı yatan iller!

DSİ duyurdu! Düşük KPSS puanınızla DSİ’de işiniz hazır! İşte DSİ personel alım şartları!