Kentsel Dönüşüm

İstanbul'da evini kentsel dönüşüme vermek isteyenler dikkat! Taşınma ve kira desteği ne kadar?

İstanbul'da depreme dayanıksız binaların yeniden inşa edilmesi amacıyla başlatılan 'Yarısı Bizden' kampanyasında hak sahiplerine destek ödemeleri yapılıyor. Peki  Taşınma ve kira desteği ne kadar?

İstanbul'da depreme dayanıksız binaların yeniden inşa edilmesi amacıyla başlatılan 'Yarısı Bizden' kampanyasında başvuru süresi uzatıldı. Konut sahiplerine ve kiracılara farklı tutarlarda ödeme desteği sunuluyor. Evini kentsel dönüşüme vermek isteyen vatandaşlari yarısı bizden kampanyasını detayları merak ediliyor.  İşte, Yarısı Bizden kampanyası detayları, ödeme planı ve başvuru ekranı...

YARISI BİZDEN KAMPANYASINDA NE KADAR HİBE DESTEĞİ VERİLECEK?

Habertürk'te yer alan habere göre; 'Yarısı Bizden' kampanyası kapsamında hak sahiplerine destek ödemeleri devam ediyor. Hak sahiplerine bir konut için 700 bin lira hibe, 700 bin lira kredi ve diğer her konut için 1 milyon 400 bin lira kredi veriliyor.

İş yeri için  de 350 bin lira hibe, 350 bin lira kredi ve diğer her bir iş yeri için 700 bin lira kredi veriliyor.

BAKANLIK ÖDEMEYİ NE ZAMAN YAPACAK?

Bakanlık ödemeleri yapıdaki hak sahipleri adına "hak sahiplerinin anlaştığı yüklenici"nin Emlak Katılım Bankası'nda açacağı vadesiz hesabına dört taksitle yapacak.

HAK SAHİPLERİ ÖDEMEYİ NE ZAMAN YAPACAK?

Kentsel dönüşüme giren binasını yeniledikten sonra ödeme yapmaya başlayacak. Yani ruhsat tarihinden itibaren 24 ay sonra ödeme başlayacak ve 10 yıla kadar vade uygulanacak. 

YARISI BİZDEN KAMPANYASINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Kampanya dahilinde kredi için gelir şartı aranmıyor bu nedenle hak sahiplerine kredi verilirken gelir ve kredi puanına bakılmayacak.

YARISI BİZDEN KAMPANYASINDA TAŞINMA DESTEĞİ NE KADAR?

Yarısı Bizden kampanyası kapsamında  kiracılara da destek sağlanacak. Bu kapsamda taşınmazı kullanan kişiye bir kereye mahsus 100 bin lira taşınma desteği verilecek.

Dönüşüme girecek evde ev sahibi yaşıyorsa ev sahibi, kiracı varsa kiracı bu destekten faydalanabilecek. 

YARISI BİZDEN KAMPANYASINDAN KİMLER YARARLANAMAZ?

 1 Nisan 2023'ten önce yeni yapıya ilişkin yapı ruhsatı alınan ev sahipleri kampanyadan faydalanamayacak. 

İstanbul'da oturan ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kentsel dönüşümde hibe ve kredi ne kadar? 

Evini dönüştürmek isteyenler dikkat! Yarısı Bizden Kampanyası’nda yeni dönem başladı!