28 / 04 / 2024

Depremzedelere verilecek eşya ve kira yardımlarının tutarı belli oldu!

Depremzedelere verilecek eşya ve kira yardımlarının tutarı belli oldu!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Düzce'de depremzedelerin yaralarını sarmak amacıyla ilk etapta 27 milyon TL'lik ödeneğin aktarıldığını duyurdu. Bakan Soylu, evleri ağır hasar gören depremzedelere 90 bin TL'ye kadar eşya, 30 bin TL de kira ve taşınma yardımı yapılacağını dile getirdi.



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Düzce'de meydana gelen deprem ile ilgili açıklamalar yaptı. Süleyman Soylu yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı talimatları çerçevesinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 1 milyon, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 10 milyon, AFAD Başkanlığı da şu ana kadar 16 milyon lira ödenek gönderdiğini söyledi. Bakan Soylu, ilk etapta 27 milyon TL'lik bir ödeneğin ulaştığını söyledi.

Depremzedelere verilecek eşya ve kira yardımlarının tutarı belli oldu!

Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Düzce Valiliğinde gerçekleştirilen koordinasyon toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Gölyaka'daki deprem vesilesiyle vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti

Depremin yaşandığı saatten bu saate kadar büyüklükleri 0,9 ila 4,3 arasında değişen 233 artçı depremin yaşandığını kaydeden Bakan Soylu, 37'si Düzce vilayetimizde olmak üzere 93 vatandaşımız yaralandığını dile getirerek, halen 13'ünün tedavilerinin devam ettiğini söyledi.


Geri Dön