13 / 05 / 2024

Depremzedelere yapılan kira yardımları faiziyle geri alınıyor iddiası! 

Depremzedelere yapılan kira yardımları faiziyle geri alınıyor iddiası! 

Elazığ'da 2020'de yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından kentsel dönüşüm uygulaması kapsamında depremzedelere kira yardımı yapıldı. Yapılan o kira yardımı ile ilgili şok bir iddia gündeme geldi. İşte ayrıntılar...



Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre; Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından depremzede bir vatandaşa gelen yazılı tebligatta kira yardımında 6 bin TL'lik kısmın fazladan yapıldığı ileri sürüldü ve "Mustafapaşa Mahallesi Kentsel Dönüşüm alanında yer alan taşınmazla ilgili 6306 Sayılı Kanun kapsamında yürütülen kentsel dönüşüm uygulaması çerçevesinde, bugüne kadar almış olduğunuz kira yardımı ödemesiyle ilgili yapılan incelemelerde, bu ödemenin 6 bin TL'lik kısmının sehven fazla ödendiği tespit edilmiştir" denildi. 

Bu kapsamda, ‘Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı Yönetmeliği' Md.7/2 ile Bakanlık Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü Kira Yardımı Kılavuzu Md.11/12 hükümleri gereğince, fazladan ödenen ve ilgili faiz tutarı olan 7 bin 605 TL'nin en geç 31 OCak 2023 tarihine kadar hesap numarasına ödenmesinin ve dekontunun müdürlüğe teslim edilmesinin gerektiği ifade edildi. 

Depremzedelere yapılan kira yardımları faiziyle geri alınıyor iddiası! 

Vatandaşa gönderilen yazılı tebligatta, belirtilen tarihe kadar ödeme yapılmaması ve dekontun müdürlüğe ulaşmaması halinde, "Dökümü yapılan alacağın tahsilinin yasal yollardan sağlanacağı hususunda gereğini ve bilgilerinizi rica ederim" denildi. 

Depremzedelere yapılan kira yardımının faiziyle beraber geri istenmesine tepki gösteren CHP Elazığ İl Başkanı Coşkun Çağlar Duran, konuyla ilgili "Elazığ'da 2020 yılında meydana gelen büyük deprem sonrasında depremzedelerin mağduriyetleri halen sonlanmamışken şimdi de depremzedelere başka mağduriyetler yükleniyor" açıklamasında bulundu ve sehven 6 bin lira depremzede vatandaşa fazla para yatırıldığının ileri sürüldüğünü belirtti. 

Depremzedelere yapılan kira yardımları faiziyle geri alınıyor iddiası! 

"Adı üstünde bu bir kira yardımı, kira kredisi değil. Dolayısıyla bu yardımın geri istenmesi hukuk ve hakkaniyete aykırıdır" diye konuşan Coşkun Çağlar Duran, taleple ilgili gerekli başvuruların yapıldığına, gelecek cevap kapsamında bu haksız talepleri yargıya taşıyacaklarına dikkat çekti. 

Kıyma alamayan sakatata yöneldi! Fiyatlara yeni zam iddiası geldi!

Ekonomist Selçuk Geçer doların kasıp kavuracağı tarihi açıkladı! Bu günler iyi günleriniz! Görenlerin dili tutulacak

Bekçi alımları için son dakika müjdesi peş peşe geldi! Bekçi alım tarihleri resmen belli oldu! Aman kaçırmayın!


Geri Dön