05 / 05 / 2024

Derbent'te gecekondudan lüks konutlara taşındılar!

Derbent'te gecekondudan lüks konutlara taşındılar!

Sarıyer Derbent Mahallesi 'ndeki gecekondularından tahliye edilen 74 aile, Kağıthane Hamidiye Mahallesi 'ndeki konutlara yerleştirildi. Aileler, tapulu evlerinde huzurlu bir yaşama ‘merhaba ' dedi...



Sarıyer 'in Derbent olarak da bilinen çamlıtepe Mahallesi 'nde yaşayan vatandaşların yüzleri yıllar sonra ilk kez gülmeye başladı. Bugüne kadar pek çok yıkımın yaşandığı mahallede 74 aile, yeni bir hayata ‘merhaba ' dedi. Arsa sahibi Atatürk Oto Sanayi Sitesi Sanatkarlar Yapı Kooperatifi 'nin tapulu arazisinde yıllardır yıkım korkusuyla yaşayan vatandaşlar, evlerini boşaltmalarına karşılık kendilerine ücretsiz verilen Kağıthane 'deki tapulu süper lüks konutlara taşındılar. 462 ev sahibinden ilk etapta 74 aile Kağıthane Başak Konutları 'na taşındı, pek çoğu da sıraya girdi.

DAYALI DÖşžELİ VERİLDİ

Derbent 'teki 131 dönüm arazinin sahibi olan kooperatif, tahliye işlerini yürütmesi için Cemre İnşaat 'a tam yetki verdi. İlk etapta 74 aile kendilerine ücretsiz verilen Kağıthane Başak Konutları 'ndaki süper lüks evlere taşınmayı kabul etti. Cemre İnşaat, ailelere sorunsuz taşınmaları karşılığında onlara tapulu evler verdi. Ailelerin evlerine son model eşyalarda yerleştirildi. Vatandaşlar da “Senelerdir yok yere kabus yaşamışız. Artık bu sorunlardan kurtulduk. şžuan yeni evimizde yeni bir yaşam kurduk ” dediler.  

SAVCILIK SORUşžTURMA BAşžLATTI

• Kağıthane 'ye tahliye işlemleri sırasında 74 ailenin diğer mahalle sakinleri tarafından saldırıya uğramaması için bin 500 çevik kuvvet polisi görev aldı. Ailelerin Derbent 'ten taşınmasına karşı çıkan bazı Derbentliler, bu ailelerin mahalleden taşınmasına engel olmak için eşya kamyonlarına saldırmış ve kimi evlere zarar vermişti. Cemre İnşaat 'ın yaptığı suç duyurusu üzerine vatandaşların taşınması sırasında onlara ve eşyalarına saldıran kimi Derbentliler hakkında soruşturma başlatıldı.

Star


Geri Dön