28 / 07 / 2024

Dere yatakları DSİ'ye emanet edildi!

Dere yatakları DSİ'ye emanet edildi!

Sel felaketinin ardından Çevre ve Orman Bakanlığı 2010 yılını "Taşkınla Mücadele Seferberlik Yılı" ilan etti


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Çevre Bakanı Veysel Eroğlu, 500 milyon liralık bir bütçeyle taşkınla mücadele için gerekli önlemlerin kısa sürede alınabileceğini söyledi. Bakanlığın hazırladığı plana göre dere yataklarında yapılacak her türlü işlemde Devlet Su İşleri'nin (DSİ) görüşü alınacak.

DSİ Genel Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenleyen Eroğlu, öncelikli bölgelerde dere yataklarındaki yapıların 1-1.5 yılda yıkılabileceğini, ancak diğer yerlerin zaman alacağını belirtti. Eroğlu, tapulu olan yerlerde istimlak yapılması gerektiğini söyledi. Eroğlu, sel felaketleriyle mücadele için yapılacak çalışmaları ise şöyle anlattı:
 
- Ağaçlandırma çalışmalarına hız verilecek.
- Derelerdeki imar ve kadastro durumu gözden geçirilecek.
- Meteoroloji verileri dikkate alınarak taşkın risk haritaları güncellenecek.
- Bütün bölgelerde her bir dere için ayrı rapor hazırlanacak.
- Meteoroloji ve DSİ tarafından mevcut erken uyarı sistemleri geliştirilecek.
- Türkiye'nin çeşitli yerlerine 200 otomatik gözlem istasyonu açılacak.
 
Topbaş'a çiftlik sorusu
Öte yandan CHP'li Belediye Meclis Üyesi Özgen Nama, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a ait olduğu iddia edilen ve ruhsatsız olduğu ortaya çıkan Tuzla Tepeören'ndeki çiftlik olayını bir soru önergesiyle, büyükşehirin gündemine taşıdı. Nama, "Adı geçen çiftliğin sahipleri olan Ömer Faruk Maviyıldız ve Osman Maviyıldız sizin akrabanız değil mi? Bu çiftlik, Saray Muhallebicilerine malzeme sağlıyor mu? Çiftlik dere yatağında yeşil alanda olmakla kalmayın aynı zamanda mutlak koruma alanında değil mi?" sorularının yanıtlanmasını istedi.
Referans


Geri Dön