02 / 05 / 2024

Deri koltuklar artık evlerin salonunda ve çalışma odasında!

Deri koltuklar artık evlerin salonunda ve çalışma odasında!

ABD'de ikinci mağazasını açmaya hazırlanan Lazzoni'nin sahibi Yaşar Kababulut, deri koltuğu ofis mobilyası algısından çıkarıp evlerin salonlarına ve çalışma odalarına sokacağını söyledi



Lazzoni'nin Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kababulut, İtalyan Nicoletti Home ile Ankara'da fabrika kurup ABD'ye deri koltuk satacaklarını söyledi. Mevcut algının tersine derinin çok kullnıilı ve steril bir malzeme olduğunu dile getiren Kababulut, "Fiyatları ulaşılabilir hale getirip Türkiye'de deri girmeyen her eve deri koltuk satmak istiyoruz" dedi. Lazzoni'nin sahibi Yaşar Karabulut, Türkiye'de satışını yaptıkları İtalya'nın en önemli deri koltuk firmalarından Nicoletti Home'un Çin'de üretim yaptığını ancak ABD pazarında Çin ürünlerine ciddi bir tepki olduğunu belirterek, "İtalyan marka ABD'de malını satmak istiyor. Ancak üretimi Çin'de olduğu için ürünlerine tepki geliyor. Biz de Nicoletti Home ile bir ortaklık anlaşması yaptık. Ankara'da bir üretim tesisi kuracağız. Deri koltuk üreteceğiz. Buradan ABD'yi besleyeceğiz" dedi. Haftalık 500 takımın altına düşmeyeceklerini ifade eden Karabulut, "İtalya'da mobilya sektörü kötü durumda. Biz de bu avantajı kullanacağız. Prensipte anlaştık. 2012'de sözleşme imzalanır imzalanmaz tesisin kurulması için yatırıma başlayacağız. 2013'te üretim, 2014'te de satış başlar" dedi. Bir yandan ABD ile ilgilenirken bir yandan da Uzakdoğu'ya el atan Karabulut Lazzoni markasını Singapur'a taşıyor. Malezya kökenli ABD vatandaşı bir aile firmasıyla anlaşma yaptıklarını ifade eden Karabulut, "Bu aile aynı zamanda BoConcept mağazaları açıyor. Biz de dünyada BoConcept mağazaları yanında kendimizi konumlandırıyoruz. Manhattan'da BoConcept ile yan yanayız. Bu aile ilk önce Singapur'da daha sonra da Malezya'da Lazzoni mağazası açacak" diye konuştu.

DERİ KOLTUK ÖNYARGISI VAR
İki yıldır katma değeri yüksek mobilya üzerine çalıştıklarını dile getiren Karabulut, 2012'nin kendileri için atılım yılı olacağını söyledi. "Bu yılı yüzde 20 büyümeyle kapatırız. 2012 hedefimiz ise yüzde 40 büyüme" diyen Karabulut, küçük mağazaları kapatıp daha büyük metrekareli mağazalar açacaklarını söyledi. Karabulut özellikle deri koltuk önyargısını silip evlere deri koltuk takımları sokacaklarını kaydetti.

Sabah Emlak


Geri Dön