03 / 05 / 2024

Desa, Çin'de mağaza açacak!

Desa, Çin'de mağaza açacak!

Türkiyede Desanın 81 mağazaya ulaştığını, bunların yanında Londrada da 2 mağazaları olduğunu hatırlatan Desa Yönetim Kurulu Başkanı Melih Çelet, hem Türkiyede mağaza açmaya devam edeceklerini, hem de yurtdışında yeni pazarlara gireceklerini söyledi 



CUMHURBAŞKANI Abdullah Güle İngiltere ziyaretinde eşlik edecek Hayrünnisa Gül, İngiltere Kraliçesi Elizabeth ve Prens William ile evlenerek Cambridge Düşesi unvanını alan Kate Middiletona götüreceği hediyeleri hazırladı. Desadan el yapımı Türk deri çantaları alan Hayrünnisa Gül, seçimini yapmak için Kraliçe Elizabeth ile Kate Middletonın bugüne kadar görüntülenen çantalarını da inceledi. First Lady Gül, Kate Middletonın kız kardeşi Pippayı da unutmadı. Prens Williamın güzel baldızı için de bir çanta seçti.

Londradaki adresleri verdi

Hayrünnisa Gül, çantaları seçtikten sonra Desadan ürünlerin özelliğini anlatan bir notu paketin içine koymalarını istedi. Meşhur Türk derisinin özelliklerinin ve çantaların Türk el işçiliğiyle yapıldığının anlatıldığı nota Desanın Londrada açtığı iki mağazasının adresi de yazıldı. Desa Yönetim Kurulu Başkanı Melih Çelet, İngiliz Kraliyet Ailesine alınan hediyeleri doğruladı.

Busha da hediye gitmişti
Melih Çelet, hediyeler için Desanın seçilmesinden onur duyduklarını belirterek, şunları söyledi: Daha önce de resmi gezilerde özel Türk ürünü bir şey hediye etmek isteyenler bizden alışveriş yapmıştı. Rahmetli Özal bizsiz yapmazdı. Neredeyse her resmi ziyaretinde bizden hediyeler alırdı. Bunlar içinde en önemlisi Baba Busha bizden aldığı hediyelerdi. Kaliteli Türk ürünü hem de geleneksel Türk üretimini yansıtan bir hediye almak istediklerinde bizi seçmeleri gerçekten çok mutluluk verici.

Aralarında Prada, Miu Miu ve LVMH grubuna bağlı pek çok lüks markaya da üretim yapan Desa, gizlilik sözleşmesi gereği üretim yaptığı markaların isimlerini açıklayamıyor. Melih Çelet, ihracatla ve grubun bütün faaliyet alanlarındaki performansıyla ilgili şu bilgileri aktardı: Bu yıl grup olarak 200 milyon TL ciroyu geçiyoruz. Desa olarak 187 milyon TL olarak yılı mapatıyoruz. Bu geçen yılki 120 milyon TLle oranla ciddi bir büyümedir. İhracat da 57 milyon dolara çıktı.

Çinde mağaza açacak
Türkiyede Desanın 81 mağazaya ulaştığını, bunların yanında Londrada da 2 mağazaları olduğunu hatırlatan Çelet, hem Türkiyede mağaza açmaya devam edeceklerini, hem de yurtdışında yeni pazarlara gireceklerini söyledi. Çelet, 6 aya içinde Çinde 2 mağaza açacaklarını ve orada önemli bir zincire dönüşmeyi planladıklarını belirterek, Rusyadan bize ciddi talep var. Orada dünya lüks pilasasının oyuncularıyla aynı mağazada satılıyoruz. Şimdi orada da mağaza açmaya niyetlendik dedi.

Kraliçe çantasıyla neler anlatıyor

İNGİLTERE Kraliçesi Elizabethin kullandığı çantayla mesajlar verdiği belirtiliyor. Böylece hiçbir şey söylemeden ve kaş göz işareti yapmadan iletişim kuruyor. Kraliçenin çanta dili şöyle:
İngiltere Kraliçesinin çantasında öncelikli olarak masa kenarına çantası asabilmesi için bir çengel taşıdığı söylenir. Böylece kraliçe çantasını asla yere koymuyor.
Çanta her zaman sol kolda. Bu bir memnuniyet işareti.
Çantayı sağ koluna alırsa bir an önce oradan gitmek istediği mesajını veriyor.
Eğer Kraliçe çantasını kucağında tutuyora bu halinden memnun olduğu anlamına geliyor.
Çantasını masanın üzerine koyarsa
yemeğin 5 dakika içinde bitmesini istiyor.

Sedanın selamı rekora taşıdı

MELİH Çelet, Desanın Seda Sayanlı son reklam kampanyasıyla ilgili şu bilgileri verdi: Seda Sayan Türkiyenin en güvenilir isimleri arasında birçok kez birinci olmuş bir sanatçı. Hayretler içinde bir insanın bu kadar çok sevildiğini gördüm. Malatya mağazası cirosunu 4e katladı. Antep, Adana, Eskişehir, Bursa ve Anadoluda
her yerde satışlara çok olumlu katkısı oldu. Mağazaya gelip Sedanın selamını getirdik diyorlar. Sedanın iki selamını getirdik diyenler bile oluyor. Mağazada espri konusu oluyor. Hem satış ekibi hem de tüketici birlikte şakalaşıp, eğleniyor. Arife günü, 1 milyon TL ciro yaptım. 40 yıllık meslek hayatımda günlük ciro rakamı olarak bunu daha önce hiç görmedik. Ayrıca Marketing Türkiye Dergisinde okudum. Reklam bilinirliğinde en başarılı ikinci, reklamın marka bilinirliğine katkısında birinci, reklamın satışa etkisinde de en başarılı ikinci marka Desa.

Giorgio Armani ve Ferragamonun tasarımcısını transfer etti

DESA olarak tasarımda çok önemli bir ismi transfer ettiklerini belirten Melih Çelet, şunları söyledi: Edirburgh Sanat okulu mezunu, çalışma hayatına John Gallianoda asistan olarak çalışma hayatına atılan Graeme Black artık bizimle. Graeme Black, İtalyan Giorgio Armanide kadın giyim lineı Black Labeln tasarımcısı, Salvatore Ferregamonun kadın giyim ve aksesuvar bölümü baş tasarımcısı olarak çalışmış önemli bir tasarımcı. 2005te Milanoda kendi ismini taşıyan markasını Graeme Blacki kurmuş. 2009dan bu yana da Hugo Bossoun Boss Black Lineının kreatif danışmanı.
Hürriyet/Demet Cengiz Bilgin

 


Geri Dön