30 / 04 / 2024

Desa, Londra'ya 2 milyon dolara 3 mağaza daha açıyor

Desa, Londra'ya 2 milyon dolara 3 mağaza daha açıyor

Desa, 2010 sonbaharına kadar Londra merkezde 3 mağaza daha açmaya hazırlanıyor



Londra'nın en modern alışveriş merkezi (AVM) Westfield'de 1 milyon dolar yatırımla mağaza açan Desa, 2010 sonbaharına kadar Londra merkezde 3 mağaza daha açmaya hazırlanıyor.

Toplam 2 milyon dolar yatırımla açılacak yeni mağazalar ile Londra'yı dört koldan saracaklarını belirten Desa Yönetim Kurulu Başkanı Melih Çelet, "Böylece Londra'daki yatırımlarımız toplamda 3 milyon dolara çıkacak. Girdiğimiz pazarda gerçek anlamda ağırlık ve bilinirlik kazanmak için bir tek mağaza ile yetinmiyoruz" dedi. Üçü de Londra merkezde olacak mağazalardan biri, New Bond'un devamında yer alan önemli alışveriş caddelerinden South Malton'da yer alacak. 
Krizde gelen başarı
Westfield'deki mağazanın birinci yılını bitirdiğini anımsatan Melih Çelet şunları söyledi: "Kriz yılında açılan bir AVM ve mağaza. Yatırımcı da krize rastladı. İngiltere de krize fena yakalanmıştı. Fakat biz şeytanın bacağını kırdık. Gayet iyi gidiyor. İnsan kaynağında bir sıkıntı var. Bizdeki bilgiden görgüden çok farklı bir kültür. Şimdi o da halloluyor."
Tanıtım atağına geçiyor
Bir pazarda güç sahibi olmak için yapılacak reklam, tanıtım ve halkla ilişkiler maliyetlerinin mağaza sayısı arttıkça daha kaldırılabilir olduğuna işaret eden Çelet, "Bir ya da 5 fark etmez aynı altyapı bedelini harcıyorsun. Tek mağaza için yapılan tanıtım pahalı. Ne kadar çok olsa o kadara bölünüyor" dedi. Londra'da sezon başlarında düzenledikleri defilelerin de ilgi gördüğünü belirten Çelet, şöyle konuştu: "Mağazamıza devamlı gelen bir müşteri kitlesi de oluştu. Koleksiyonu takip eden, `internet sitenizi niye yenilemediniz' diye mail atan müdavimlerimiz var. Gelip bir kere de 5 bin sterlin harcayıp bütün koleksiyonu alıp gidenler de oluyor."
Cidde'de mağaza açtı
Romanya, Bulgaristan gibi gelişmekte olan ülkelerden ziyade moda merkezi ülkelere odaklandıklarını anlatan Çelet, Türk ve dünya perakendecilerinden sürekli Paris, Hong Kong gibi şehirlerin işaret edildiğini söyledi. İngiltere'den sonra hangi pazar olacağına henüz karar vermediklerini belirten Çelet, "Azerbeycan, Kazakistan büyüyor; yadsınamaz pazarlar. Alışkanlık ve talepleri Avrupa'ya benzemeye başladı. Kuzey Irak doğru bir pazar olabilir."
Demet Cengiz Bilgin/Hürriyet


Geri Dön