28 / 04 / 2024

Desa Türkiye'de 6 mağaza açmayı planlıyor!

Desa Türkiye'de 6 mağaza açmayı planlıyor!

Desa Yönetim Kurulu Başkanı Melih Çelet, bu yılı yüzde 40 civarında büyüyerek 180 milyon lira ciro ile tamamlayacağını söyledi. Çelet, Türkiyede 5 - 6 mağaza açmayı planlıyoruz. Londrada 2 mağazamız var, Çinde de birkaç mağaza açmayı planlıyoruz, dedi



Çelet, büyüme potansiyeliyle ilgilenen bir Alman yatırım fonuyla önümüzdeki hafta ortaklık için görüşeceklerini söyledi. Fonun adını açıklamayan Çelet, şunları söyledi:

Bu, halka açık kısımdan pay almak da olabilir, bizim hisselerimizin bir kısmını satmamız da olabilir. Mutlaka büyük ortak olacağız diye bir durum yok. Ar - Ge, istihdam açısından bizi ileriye taşıyacak bir birliktelik imkanı olursa reddetmeyiz. Desanın bu yılı 180 milyon lira ciro ile tamamlayacağını, cironun içinde ihracatın payının da 56 - 57 milyon dolar olacağını belirten Çelet, önümüzdeki yıl ise ciro bazında yüzde 15lik büyüme planladıklarını söyledi.

Aralarında Pradanın da bulunduğu markalara da üretim yaptıkları ifade eden Çelet, bu konuda önemli bir daralma olmadığını, ancak siparişlerde yüzde 5 - 10 oranında azalma olduğunu söyledi. Çelet, Türkiyede 5 - 6 mağaza açmayı planlıyoruz. Londrada 2 mağazamız var, Çinde de birkaç mağaza açmayı planlıyoruz dedi.
Milliyet


Geri Dön