10 / 05 / 2024

Detaylar belli oldu; Avrupa Birliği'nden dijital euro hazırlığı

Detaylar belli oldu; Avrupa Birliği'nden dijital euro hazırlığı

Dijital euro ile Avrupa çapında alternatif bir ödeme yöntemi devreye alınmış olacak, kişi ve işletmeler mevcut seçeneklere ek olarak dijital euro ile ödeme yapabilecek.



ALTERNATİF BİR ÖDEME ÇÖZÜMÜ SUNACAK!

Dijital euro, mevcut ödeme seçeneklerine ek olarak kişilere ve işletmelere alternatif bir ödeme çözümü sunacak. Bireyler ve işletmeler, dijital euroyu her yerde ve her zaman kullanabilecekler. Dijital euro, internet ödemelerinde kullanılabileceği gibi, internet bağlantısı olmayan yerlerde cihazdan cihaza ödemeleri de mümkün kılacak.

Dijital euro aynı zamanda veri gizliliği konusunda da önemli bir özellik sunacak. Kullanıcılar, kişisel verilerini paylaşmadan dijital ödemeler yapabilecekler ve AB'deki bankalar ve ödeme hizmeti sağlayıcıları aracılığıyla dijital euroya erişebilecekler.

BİREYLERE ÜCRETSİZ SUNULACAK!

Dijital euro hizmetleri bireylere ücretsiz olarak sunulacak ve finansal erişimi artırmak için banka hesabı olmayan kişiler postanelerde veya kamu kuruluşlarında hesap açarak dijital euroya erişebilecekler. Ayrıca, dijital euroyu kabul etmek üzere Euro Bölgesi'ndeki tüm önemli ticari işletmeleri zorunlu olacak. Ancak, bu gereklilik küçük satıcılara başlangıçta bir istisna tanınmasıyla uygulanacak.

EKİM AYI BEKLENİYOR!

ECB, dijital euronun piyasaya sürülmesi konusundaki nihai kararı verecek. ECB, bu konuda Euro Bölgesi'nin ulusal merkez bankalarıyla birlikte çalışmalarını yürütmekte ve dijital euroya yönelik araştırma aşamasını tamamlamayı planlamakta. ECB'nin dijital euroya yönelik 2 yıl önce başlayan araştırma aşamasını ekim ayında tamamlaması bekleniyor.

Asgari ücret desteğinde rakam artıyor; İşte ödenecek yeni rakam

Aşiret düğünlerine 'ekonomi' ayarı: Kısıtlama geldi

Süper Lig'de harcama limitleri açıklandı; İşte tüm takımların harcama limitleri


Geri Dön