22 / 05 / 2024

Dev bankanın yaptığı rekor altın tahmini piyasaları derinden sarstı: 2.500 dolar olacak!

Dev bankanın yaptığı rekor altın tahmini piyasaları derinden sarstı: 2.500 dolar olacak!

Altın fiyatlarına ilişkin uzmanların tahminleri ve uyarıları, yatırımcılar tarafından yoğun bir şekilde takip ediliyor. Bankalar da bu konuda önemli tahminler yapıyorlar ve son zamanlarda bir bankanın rekor altın tahminleri, piyasalarda büyük bir etki yarattı. 



FED, Nisan ayında faiz kararını açıklamayacak, ancak Mayıs ayının 3. gününde faiz kararının açıklanması bekleniyor. FED'in aldığı faiz kararları altın fiyatlarını da etkileyebiliyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş de altın piyasası hakkında görüşlerini paylaştı. Memiş'in açıklamalarına göre, Amerika'nın enflasyon verisi beklentinin altında kaldı ve bu durum, FED'in artık faizleri yükseltmeyeceği beklentilerini artırdı. Bu beklentiler, ONS altın fiyatını da etkileyebiliyor.

Memiş, 2.050 direnç seviyesinin olduğunu ve bu yıl içinde ONS altının 2.300 dolar seviyelerine yükseleceğini düşünüyor. Merkez Bankalarının faiz artırımlarını durdurması, jeopolitik risklerdeki artış ve bankacılık krizinin Avrupa'ya ve diğer ülkelere yansıması, altını güvenli liman olarak tutuyor.

Kısa vadede ONS altında kâr satışı bekleniyor ve gram altın 1.960 dolar seviyesindeyken alım için bir fırsat olabilir. Özellikle Haziran ayından sonra FED kararlarında artış olmazsa, gram altının 1.400 seviyelerine düşebileceğini belirtiyor. Ancak bu durum, altın fiyatlarının artışını durduracağı anlamına gelmez ve yükselişler devam edebilir.

Ziraat Bankkart hesabı olanlar hemen baksın! Bunu yapana 3000 TL'lik bedava alışveriş imkanı!
QNB Finansbank müşterileri acilen bakın! Son dakika müjdesi verildi!
Aile Bakanlığı'ndan Nisan 2023 müjdesi! Flaş bir gelişme yaşandı... Acil bakın hemen bu kadar para verilecek!

Geri Dön