27 / 04 / 2024

Dev bir bankadan daha, ‘sermaye karlılığı’ uyarısı!

Dev bir bankadan daha, ‘sermaye karlılığı’ uyarısı!

Son dönemlerde sermaye karlılığı konusunda endişelerini dile getiren bankalara bir yenisi daha eklendi. Konu hakkında bir uyarı daha, Türkiye'de faaliyet gösteren dev bir bankanın genel müdüründen geldi.



Bankalar, son dönemlerde yaşanan sermaye karlılıklarıyla ilgili peş peşe endişelerini dile getiriyor.

Son olarak Türkiye’de faaliyet gösteren QNB Finansbank’tan da bu meseleyle ilgili bir açıklama geldi.

Dev bir bankadan daha, ‘sermaye karlılığı’ uyarısı!

Konuyla ilgili görüşlerini bildiren QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür Tan, 2022 senesinde yapılan birçok yasal düzenlemenin bankaları zorladığının altını çizerek, 2023'te öz sermaye kârlılıklarının düşeceği uyarısında bulundu.

2022 gelişmeleri ve 2023’ten beklentilerini paylaşan Tan, enflasyonist ortamda küresel ekonomide resesyon ihtimali de artmış olduğuna dikkat çeken Tan, enflasyonun, küresel koşulların da etkisiyle son yılların en yüksek seviyesine çıktığını hatırlattı.

Ömür Tan,“Nominal açıdan güçlü bir kârlılık seviyesi yakalanmasına rağmen öz sermaye kârlılığı seviyesinin enflasyon oranının altında seyrettiğini söyledi. Bankacılığın, sadece finansal rakamlarla ve kârlılıkla takip edilebilecek bir sektör olmadığını vurgulayan Tan, “Bizim açımızdan müşteri kazanımı ve derinleşme de çok önemli konular” diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön