05 / 05 / 2024

Dev çöküş sonrası Bitcoin piyasa hareketlerinden ayrışmaya başladı!

Dev çöküş sonrası Bitcoin piyasa hareketlerinden ayrışmaya başladı!

Bitcoin'in değerinin borsa piyasasından ayrışmaya başladığı görülüyor. 



Bitcoin'in değeri borsadan sapmaya başlamış gibi görünüyor. 2022'nin büyük bir bölümünde teknoloji hisseleriyle yüksek korelasyona sahip ve yakından bağlantılı olan Kripto para birimleri, bu anlamda farklılaşmaya yönelik en güçlü çabalardan birini gösteriyor.

Geçen hafta, Bitcoin, Nasdaq ile 30 günlük korelasyonu 0.26'ya düştüğü için Ocak ayının başından bu yana en düşük seviyesine ulaştı. Korelasyon seviyesi 1'e yaklaştıkça iki değerin birlikte nasıl hareket ettiğini gösteriyor.

EuroNews'ta yer alan habere göre; bu seviye çoğu yıl 0,75'in üzerindeydi ve zaman zaman 1'e yaklaşıyordu. Özellikle Mayıs ve Eylül aylarında 0.96 ve 0.93 değerlerine yükseldi.

Bitcoin yeniden zirve yapabilir mi?

KRIPTOLAR BU KIŞ ÇOK ZORLANACAK!

CoinMarketCap.com'a göre kripto para birimlerinin piyasa değeri Kasım 2021 itibariyle 3 trilyon civarında oldu. Ancak, bu pazar üçte ikiden fazla küçülerek 984 milyar dolara geriledi.

CryptoCompare verilerine göre, 25 Ekim itibariyle dijital varlık ürünlerinin ortalama günlük işlem hacmi, piyasa katılımcılarında önemli bir düşüşle 61.3 milyon dolara düştü. Aylık satışlar, kripto para birimlerine olan güvenin ve inancın büyük ölçüde sarsıldığını gösteriyor. Blockchain veri firması Glassnode'a göre, üç aydan fazla bir süredir işlem görmeyen bitcoin'in dolar değeri tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bunun nedeni, bir grup uzun vadeli sahip olan “HODLers”ın kriptoya inanmaya devam etmesidir.

Bu sert kripto yatırımcı grubu, birkaç yıl önce tüccarların bir kripto forumunda "HOLD" kelimesini yanlış yazmasıyla isimlerini aldı.

Peki, kriprolarda son durum ne? İşte 2 Kasım 2022 kripto para piyasalarında son durum...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön