16 / 08 / 2024

Dev inşaat firması iflasın eşiğinde!

Dev inşaat firması iflasın eşiğinde!

Dev inşaat şirketi iflasın eşiğine geldi ve konkordato başvurusunda bulunduğu kaydedildi. 2006 yılından bu yana faaliyet gösteren Ayos Holding, inşaat, yönetim, temizlik, güvenlik, otomotiv, lojistik ve bilişim gibi farklı alanlarda hizmet veriyordu.



Küresel ekonomik krizin etkileri, Türkiye’nin önde gelen inşaat şirketlerinden Ayos Holding’i de vurdu. Dev inşaat şirketi Ayos Holding, İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne konkordato başvurusunda bulundu.

2006 yılından bu yana faaliyet gösteren Ayos Holding, inşaat, yönetim, temizlik, güvenlik, otomotiv, lojistik ve bilişim gibi farklı alanlarda hizmet sunuyordu.

GENİŞ FAALİYET ALANI

milligazete.com.tr'de yer alan habere göre; Ayos Holding bünyesindeki Ayos İnşaat, Ayos Yönetim, Ayos Temizlik, Ayos Güvenlik, Ayos Otomotiv ve Ayos Bilişim gibi önemli iştirakler de konkordato kapsamına alındı. İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, Ayos Holding ve iştiraklerine yönelik olarak geçici konkordato mühletini 2 ay süreyle uzattı. Duruşma, 26 Eylül 2024 tarihinde yapılacağı ifade edildi. 

Dev inşaat firması iflasın eşiğinde!

ALACAKLILARA UYARI 

Mahkeme, İcra İflas Kanunu'nun 288. maddesi gereğince alacaklıların 7 gün içinde konkordato talebine itiraz edebileceğini duyurduğu ifade edildi. İtiraz dilekçeleri, İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne iletilebilecek. Konkordato sürecinde, Ayos Holding ve bağlı şirketlerin geleceği belirsizliğini koruyor. Buna göre, Şirketin kaderi, mahkemenin vereceği nihai karara bağlı. Ayos Holding'in konkordato sürecini başarıyla atlatıp atlatamayacağı, tüm gözlerin üzerinde olduğu bir konu haline geldiği belirtildi.

En büyük 250 müteahhitlik devinin arasında olan Yenigün İnşaat'tan konkordato talebi! 5 milyar TL'lik borç var!

İstanbul'daki kentsel dönüşümü hızlandırmanın yolu: Vatandaşı bilgilendirmek!

2025 yılında 100 metrekarelik bir evin maliyeti ne kadar olacak? İnşaat maliyetleri katlandı! 

Ordu Altınordu'ya 96 odalık yeni otel geliyor! 3 yıldızlı İbis Budget Ordu için düğmeye basıldı!


Geri Dön