Kent Haberleri

Dev kurumdan dolarla ilgili yeni açıklama geldi! Dolar bu tarihe kadar yükselecek

Dolarda yaşanan şahin yükselişler tüm dünyayı tedirgin etmeye başlıyor. Konu ile ilgili dev kurumdan yeni açıklama gelirken doların ne zaman kadar yükseleceğini söyledi. Dolarda yükselişler tüm dünyanın gündeminde yer alıyor

Son dakika dolar habedrine göre; dev kurum olan Morgan Stanley, doların yükselişi ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Dolarda yükselişler tüm dünyanın gündeminde yer alıyor. Yaşanılanlar için ''"savunulamaz bir durum" alıyor diyen  Morgan Stanley  stratejistleri konu ile ilgili açıklama yaptı.

Hem sterlin hem de euronun dolar karşısındaki tarihi kayıpları piyasalarda büyük oynaklığa nedne olurken yut içi tarafta dolar/TL kuru tarihi rekorunu güncellemeye devam ediyor. Kur bugün 18,53’ün üzerine kadar yükseldi.

DOLAR ENDEKSİ 20 YILIN ZİRVESİNDE

Dolar endekis dün 20 yılın zirvesini görmesinin ardından dolarla ilgili yeni bir açıklama yaparken kurlardaki dalgalanmaların küresel ekonomi ve şirket karları üzerinde baskı yaptığına değindi. 

Stratejistler yayınladıkları araştırma notunda, "Karlarda ve ekonomide büyüme rotasını enflasyon veya ABD Merkez Bankası Fed'den çok hisse senetlerinin görecekleri dipler ve getirilerin çıkacakları zirveler belirleyecek" dedi.

DOLAR 18,50'NİN ÜZERİNDE

Fed'in fazi kararı sonrasonda dolar endeksi 114 doalr seviyesinin üzerine kadar yükselirken rekor kırdı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı sonrasından yükselişe geçen dolar 18,53 TL seviyesine kadar yükseldi. Euro/TL ise 17,78 TL liradan işlem görüyor.

Doların güçlenmesi ile euro ve sterlinde büyük değer klayıplarının görülmesi para piyasasında oyanklığın artmasına neden oluyor. Güçlnene dolar kuru bu yıl yüzde 37 prim kazandı.

DOLAR RALLİSİ 2023 YILININ İLK ÇEYREĞİ...

Morgan Stanley ayrıca, ABD dolarındaki rallinin S&P 500'ü yeni bir ayı piyasasına, 2023 yılı ilk çeyreğine kadar 3000-3400 aralığına iteceğini de tahmin ediyor.


FAİZ İNDİRİMİNE DEVAM EDİLECEK

2021 yılının eylül ayında  faiz indirimine başlayan TCMB, bu yılın ilk 7 ayında ara vermişti. Ancak Ağustos ve Eylül aylarında tekrar 100’er baz puanlık indirime gidildi. Yüzde 80 enflasyon karşısında faiz yüzde 12’ye indirildi.

Dolarda kayış koptu! Doları olanlar çabuk bu rakamlara bakın! Öyle bir yükseldi ki...

Dolarda analistlerden gece yarısı şok uyarı! 10 gün sonra sabah kalktığımızda bunlar olacak

Dolar tahminini güncelleyen Selçuk Geçer'den tarihi uyarı!