28 / 04 / 2024

Dev otel zincirleri Aliağa'ya gelecek!

Dev otel zincirleri Aliağa'ya gelecek!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar 'ı ziyaret etti.




Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ı ziyaret etti. Aliağa'da farklı amaçlar için kurulmuş çok sayıda sanayi kuruluşu bulunduğunu dile getiren İşler, ancak ilçede yatak konusunda sıkıntı yaşandığını söyledi. Ulusal ve uluslararası otel zincirlerinin Aliağa'ya yatırım yapmasını istediklerini dile getiren İşler, "Bu kapsamda başkanımızla bir dizi toplantı yapacağız. Önümüzdeki günlerde uluslararası zincir otellerin CEO'ları ve yönetim kurulu başkanlarını, başkanımızla bir araya getireceğiz" dedi. İşler, ETİK olarak Bergama, Dikili ve İzmir'in diğer ilçelerine giderek topyekun halde İzmir'in turizmde kalkınmasına öncülük yapacaklarını sözlerine ekledi.


Yeni Şakran teklifi

Aliağa'da alternatif yatırımların önünü açmak adına imar planı üzerinde çalıştıklarını dile getiren Başkan Acar da özellikle Yeni Şakran'ın bu yöndeki yatırımlara uygun olduğunu söyledi. Otel yapımına uygun alan bulunması ve meclisin de onaylaması halinde Aliağa Belediye Başkanı olarak bu konuda üzerine düşen görevi yapmaya hazır olduğunu söyleyen Acar, "Aliağa'da sektör çeşitliliği açısından konaklama yatırımlarını önemsiyorum" diye konuştu.



Sağlık turizmi forumu başlıyor

Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım'ın katılacağı,  İzmir  Üniversitesi Hastanesi ile Ege Sağlık ve Turizm Derneği işbirliğinde düzenlenen "Sağlık Turizmi" forumu bugün başlıyor. İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ata Konferans Salonu'nda düzenlenecek "Sağlık Turizmi" forumunda İzmir'in sağlık turizminde bulunduğu konum ve atacağı adımlar tartışılacak. Forumda ayrıca "İzmir'e Katkı Ödülleri" verilecek. Programda ETİK Başkanı Mehmet İşler, İl Sağlık Müdürü Bedia Türkyılmaz, İzmir Valisi Mustafa Toprak ile Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım konuşma yapacak.



Yeni Asır


Geri Dön