06 / 05 / 2024

Dev şirket, 30 milyar dolarlık ihaleyi kaptı

Dev şirket, 30 milyar dolarlık ihaleyi kaptı

Pentagon, Cuma günü yaptığı açıklamada Lockheed Martin firmasına F-35 uçakları için 7.8 milyar dolarlık bir sözleşme değişikliği ihalesi hakkını verdiğini açıkladı.



ABD Savunma Bakanlığı Pentagon savunma devi Lockheed Martin'e 7,8 milyar dolarlık ek F-35 sözleşmesi imzalayarak toplam ihale bedelini 30 milyar dolara yükseltti.

Rusya-Ukrayna savaşı ve Çin-Tayvan geriliminin etkisi altında dünyada savaş çanları hızla çalıyor. Savunma sistemlerini güçlendirmek isteyen ülkeler yatırımlarına hız veriyor. Bu bağlamda ABD yeni bir hamle yaptı. ABD Savunma Bakanlığı, çok uluslu teknoloji ve havacılık şirketi olan Lockheed Martin ile F-35'ler için ek bir sözleşme imzalandığını açıkladı. Tam 7.8 milyar dolarlık ek sözleşme kapsamında ABD, Lockheed Martin'den alacağı F-35 sayısını yükseltecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön