27 / 04 / 2024

DEVA Parti'li Evrim Rızvanoğlu'ndan kentsel dönüşüm mağdurlarına destek!

DEVA Parti'li Evrim Rızvanoğlu'ndan kentsel dönüşüm mağdurlarına destek!

İstanbul Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm mağdurlarıyla buluşan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Evrim Rızvanoğlu, yerinde dönüşüm ilkelerine uygun davranılmadığını dile getirdi.



DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu, DEVA Partisi Beşiktaş İlçe Başkanı Mustafa Akgün ile DEVA Partisi teşkilat mensupları, İstanbul Beşiktaş Akat Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm mağdurları ile buluştu.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Evrim Rızvanoğlu, 29 Ocak 2023'te Akat Mahallesi 18 Ada 1 Parsel’de vatandaşların yaşadığı kentsel dönüşüm mağduriyetini TBMM’ye taşımış ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin cevaplaması istemiyle de soru önergesi vermişti. 

Yaptığı açıklamada yerinde dönüşüm ilkelerine uygun davranılmadığını dile getiren DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Evrim Rızvanoğlu “Aynı sokak ve bölgedeki farklı projelerde hak sahiplerine farklı uygulamalar yapılması Anayasa’nın eşitlik ilkesiyle de bağdaşmıyor. Yine aynı sokaktaki diğer projelerde 600’den çok hak sahibi ile uzlaşı sağlanırken, bahse konu parselde 26 hak sahibinin mağdur olması abesle iştigal. Ayrıca, yapı kayıt belgesi olan vatandaşlara dönüşüm için ‘yerinde’ hak verilmemesi, ‘yerinde dönüşüm’ ilkelerine uygun değil” açıklamasını yaptı.

DEVA Parti li Evrim Rızvanoğlu ndan kentsel dönüşüm mağdurlarına destek!

Gazete Duvar'dan Meral Candan'ın haberine göre açıklamasında vatandaşların mağduriyeti keyfi uygulamalara bırakılamayacağını söyleyen DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Evrim Rızvanoğlu “Yapı kayıt belgesi başvurusunun onaylanmasının ardından yapı üzerinde tasarruf hakkı kazanan vatandaşların satın alma talebi karşılanmadan ve satın alma dilekçelerine dönüş yapılmadan ihaleye çıkılması kabul edilemez. Emlak Konut GYO'nun projede belirleyici bir model ve esas belirlemeksizin, süreci yüklenici firmanın keyfi uygulamalarına bırakması kamusal sorumluluklar açısından doğru değil.” diye konuştu.

'HAKLI TALEPLERİNİN TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Evrim Rızvanoğlu, “Vatandaşların mağduriyetini TBMM’ye taşıdıktan sonra yeniden bir araya geldik ve konuya ilişkin yeniden değerlendirmeler yaptık. Anayasa’nın 98. Maddesi gereğince soru önergesinin yanıtlanması için geçerli olan 15 günlük sürenin dolmasını bekliyoruz. Vatandaşların haklı taleplerinin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bu süreçte vatandaşlarımızın yanındayız ve haklı mücadelemizden güç alıyoruz” diye konuştu.

 

Evinizin değeri bu rakamı aşıyorsa aman dikkat: Bu ayın sonuna kadar vergi ödemeyi unutmayın!

Bu yıl ticari gayrimenkullerde patlama bekleniyor!

10 müteahhitten dokuzunun vasıfsız olduğu ortaya çıktı!


Geri Dön