10 / 05 / 2024

Devlet anne olanlara destek olarak 3.700 TL para verecek! İşte o destek şartları!

Devlet anne olanlara destek olarak 3.700 TL para verecek! İşte o destek şartları!

Ev hanımı, çalışmayan anneler için devletten sevindirici haber geldi! 3 bin 700 TL devlet destek vereceğini açıkladı. Peki desteği alabilmek için istenen şartlar neler? Detaylar haberimizin devamında…



Günümüz ekonomi koşullarında tek başına geçinmeye çalışan anneler için sevindirici haber devlet tarafından verildi! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ev hanımı olup çalışmayan, çocukları ile ilgilenen ve evin tüm yükünü üstlenen annelere devlet sosyal yardım yapacak. Son zamanlarda yaşanan ekonomik sıkıntıları rahatlatacak bu destek annelere ilaç gibi gelecek.  Destek kapsamında verilecek 3 bin 700 TL’yi alabilmek için istenen bazı şartlar bulunmakta. Bu şartları taşıyan ve başvuran anneler, onaylandığı takdirde düzenli olarak her ay 3700 TL gelir elde edebilecek.

Devlet anne olanlara destek olarak 3.700 TL para verecek! İşte o destek şartları!

Devlet desteği alabilecek annelerden istenen şartlar

Devlet desteği tek başına çocuk büyütmeye çalışan, herhangi bir geçim kaynağı olmayan, iş bulamayan anneleri kapsamaktadır.  Özellikle eşini kaybetmiş, ayrılmış anneler tek başına çocuk büyütürken zorluk çekmektedir. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler tarafından yapılan desteğe bu kişiler başvurmaları halinde destekten faydalanabilirler.

Üstelik yapılan başvuru sonucu desteği alan anneler bu yardımdan düzenli olarak faydalanabilecek. Düzenli olarak 3.700 TL alabilmek için istenen şartlar ise;

  • Ev sahibi olmayan, kirada yaşayan,
  • Maddi hiçbir geçim kaynağı olmayan,
  • Çocukları okuyan,
  • Kronik hastalık sahibi olan,
  • Evinde çocuğundan harici engelli veya yaşlı hastası bulunan kişiler başvurmaları halinde yapılan yardımdan düzenli olarak faydalanabilirler.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön