06 / 05 / 2024

Devlet bankalarının promosyonu ne kadar oldu?

Devlet bankalarının promosyonu ne kadar oldu?

Emekli promosyonu arttı mı, Devlet bankalarının promosyonu ne kadar oldu, Özel bankaların promosyonu arttı mı? İşte detaylar!



SGK'nın internet sitesinden paylaştığı duyuruya göre, emekli promosyonu ücretlerine dair protokol 1 Kasım 2022 tarihinde yenilenecek.

DEVLET BANKALARININ PROMOSYONU NE KADAR OLDU?

  • Emekli promosyonu protokolüne göre, aylığı 3 bin 500 liraya kadar olan kişilere 3 bin, aylığı 3 bin 500 ile 7 bin 500 lira arası olanlara 3 bin 500, aylığı 7 bin 500 ile 10 bin lira arası olanlara 4 bin 500, aylığı 10 bin liradan fazla olan vatandaşlara da 5 bin lira asgari promosyon ödenecek.
  • Bahsedilen tutarlar, emekli ve hak sahiplerine üç sene için peşin ödenecek, promosyon imkanından yararlanmak için emekli ve hak sahiplerinin bankalara istekte bulunmaları ve gelir, aylıklarını üç yıl süre ile aynı bankadan alacaklarına dair taahhütname imzalanma şartı bulunmaktadır.
  • Belirlenen tutarlar asgari olup, bankalar kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabilecek. Düzenlemenin ardından kamu bankalarının emekli promosyonu ödemeleri artarken, özel bankalar ise emekli promosyon ödemelerinde 7 bin 500 Türk lirasına varan ödemeler yapıyor.
  • İşte bankaların ödemeleri şu şekilde; Türkiye Finans 3 bin TL ile 7 bin 500 TL arasında, Denizbank 3 bin TL ile 5 bin TL arası, Akbank 4 bin 200 TL ile 7 bin TL arasında, QNB Finansbank 3 bin 500 TL ile 5 bin TL arasında, Garanti BBVA 3 bin 600 TL ile 6 bin TL arasında, ING Bank 4 bin 650 TL ile 7 bin TL arası, TEB 5 bin 500 TL ile 8 bin TL arasında, Yapı Kredi Bankası 4 bin 600 TL ile 7 bin TL arasında, Türkiye İş Bankası 5 bin TL ile 7 bin 500 TL arasında emekli promosyon ödenecek.

Bakanlık duyurdu! 2 bin 600 liradan 4 bin liraya çıkan ödemeler hesaplara geçmeye başladı! İşte detaylar!

TOKİ evleri ne zaman teslim edilecek?

KYK kredi borcu silindi mi, ne zaman silinecek? Kimlerin KYK kredi faizi silinecek?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön