Ekonomi

Devlet müjdeyi verdi! Başvuranlara aylık 2 bin 300 lira verilecek

Yarın okulların açılmasıyla milyonlarca öğrencinin ihtiyaçlarını karşılamak için devlet ailelere 2 bin 300 lira destek ödemesi yapacak. Peki öğrenciler için yapılacak olan bu destek ödemesinin başvuru şartları neler?Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerinin ne zaman yapılacağı ile başvuruların nereden gerçekleştirileceği ihtiyaç sahibi vatandaşlar tarafından araştırılıyor

Devlet ihtiyaç sahibi ailelere, çocukların okul ve kırtasiye masraflarını karşılayabilmeleri adına 2 bin 300 lira destek ödemesi yapacak.

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerinin ne zaman yapılacağı ile başvuruların nereden gerçekleştirileceği ihtiyaç sahibi vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocukların temel ihtiyaçlarının ve okul masraflarının karşılanması amacıyla ihtiyaç sahibi ailelere Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmeti veriyor.

Bakanlıktan yapılan bilgilendirmeye göre çocukların okul masrafları ve ihtiyaçlarının giderilmesi için başvuru şartlarını karşılayabilen ailelere destek ödemesi yapılacak.

Bakan Yanık yaptığı açıklamada , "SED'den faydalanan çocuklarımız için ailelerin hesaplarına Ağustos 2022 ödemesi olarak toplam da 328.311.460 TL yatırdık" dedi. Yanık, bu yardımdan yararlanan toplam 140 bin civarı aile olduğunu ve ortalama yardım miktarının 2 Bin 337 TL olduğunu bildirdi. 

SED YARDIMINI KİMLER ALABİLİR?

Sosyal ve Ekonomik Destek hizmetinden yararlanabilmek için koşullar açıklandı.

Olağanüstü bir felaket, afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile bireylerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanlar ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları bu yardımdan yararlanabilir.

Talepler, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri Hakkında Yönetmelik kapsamında değerlendirilir ve değerlendirme sonucu uygun görülenler desteklenir.

 

EKONOMİK DESTEK NE ŞEKİLDE YAPILIR?

Ekonomik destekler süreli ve geçici olmak üzere nakdi olarak gerçekleştirilir. Geçici ekonomik destek yılda bir, en fazla iki defa yapılır. Süreli ekonomik destek ise onayda belirtilen süre boyunca her ay yapılmaktadır.

SED BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine yardım almak isteyen kişiler tarafından, dilekçeyle ve e -devlet üzerinden elektronik ortamda başvuru yapılabilir.

İstanbullular dikkat: İETT’de saatler değişti! Toplu taşıma yarın ücretsiz mi?

Doğal gaz ile ilgili son dakika açıklaması! Tarih verildi!

Artık Porsche hissesi alabilirsiniz! Halka arz oluyor!