08 / 05 / 2024

Devlet Su İşleri'nden rekor sayıda personel alımı! İş arayanların başına talih kuşu kondu!

Devlet Su İşleri'nden rekor sayıda personel alımı! İş arayanların başına talih kuşu kondu!

Personel alımlarına ilişkin araştırmalar devam ederken son açıklama DSİ’den geldi. Sözleşmeli personel alımı yapacağını duyuran DSİ, 1273 personel alınacağını duyurdu.



1273 PERSONEL ALIMI YAPILACAK


DSİ Genel Müdürlüğü personel açığı için lise, ön lisans ve lisans seviyesinde 1273 kişilik personel alımı yapılacağını belirtti. Belirlenen kadrolar çerçevesinde kontenjan sayıları da tek tek açıklandı. Belirlenen kontenjanlar şu şekilde oluştu:

  • Lise mezunu 222 destek personeli

  • Ön Lisans mezunu 30 koruma ve güvenlik görevlisi, 221 Büro personeli,

  • Lisans mezunu 800 mühendis

Devlet Su İşleri nden rekor sayıda personel alımı! İş arayanların başına talih kuşu kondu!

KPSS'DEN 50 PUAN ALMAK YETERLİ


DSİ personel alımları için başvurularda erkek personellerin başvurularının değerlendirileceği belirtildi. 2022’de yapılan KPSS sınavında en az 50 puan alan kişiler başvuruda bulunabiliyor. Başvuru değerlendirme süreci KPSS puan sıralamasında en düşük puana göre yapılacak.
Bu çerçevede işe alım sonuçları en geç 30 gün içerisinde açıklanmaktadır. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü personel alımları için merak edilen detayları DSİ’nin resmi internet sitesi üzerinden öğrenilebilinecek. Kurum tarafından yapılan son açıklama kapsamında Genel Müdürlük bünyesinde 17 Ocak 2023’te yayımlanan ilan kapsamında merkez ve taşra teşkilatlarda çalışacak 1273 personel alımı yapılacağı duyuruldu. Başvuru yapanlar arasından deprem bölgesinde yaşayanların da bulunduğu ifade edilerek hak kaybının önüne geçmek amacıyla 7 Şubat 2023’te açıklanması beklenen başvuru sonuçlarının ileri bir tarihe ertelendiği aktarıldı.

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ NASIL YAPILIYOR?


DSİ bünyesinde görev almak isteyen personeller için değerlendirme süreci de merak ediliyor. KPSS puanına göre alım yapılacağı belirtilirken bunun yanında tek şartın bu olmadığı da dikkat çekiyor. Personel alımları için genel ve özel şartlara sahip olanlar değerlendirme kapsamında yer alıyor. Eksik, yanlış, yanıltıcı ya da yalan beyanda bulunan ve belge teslimi yapan kişilerin tespit edilmesi durumunda değerlendirmeye alınmayacağı ve bu yüzden herhangi bir hak iddia edemeyeceği aktarıldı.

İŞKUR’dan arka arkaya müjde bombardımanı! Tamı tamına 22 bin personel alınacak! Acilen başvurunuzu yapın!

Depremzedeler dikkat! Yardımlardan faydalanabilmek için bunu mutlaka yapmanız gerekiyor! Sakın ihmal etmeyin!

O belediye müjdeyi verdi! Binaların deprem riski testi ücretsiz oldu! Acilen binanızı test ettirin!


Geri Dön