20 / 05 / 2024

Devletten kadınlara zamlı maaş ödemesi! Asgari ile o ödemede zamlandı! İşte detaylar!

Devletten kadınlara zamlı maaş ödemesi! Asgari ile o ödemede zamlandı! İşte detaylar!

Devlet tarafından kadınlara pek çok ödeme yapılmaktadır. Bunlardan birisi olan dul yetim aylığı ödemeleridir. İşte detaylar!



Devlet tarafından kadınlara sayısız sosyal yardım ödemeleri yapılmaktadır. Bunlardan birisi olan dul yetim aylığı ödemeleri 2023 yılıyla birlikte artış göstermiştir. Memur ve emekli maaşlarına gelen yüzde 30 artış bu ödemelere de yapılacak.

Peki dul yetim aylığı kimler alabiliyor? Kim ne kadar ödeme alacak?

DUL YETİME AYRI UYGULAMA!

Eşinden ya da babasından dul yetim maaşı alan vatandaşlar için taban maaş uygulaması bulunmaktadır. Burada alınan maaşın hisse oranına göre taban maaş belirleniyor ve yapılan artış bu rakama tamamlanmaktadır.

5500 TL 7’lik taban maaşa göre dul ve yetimler için yeni rakamlar ise şu şekilde oldu;

  • Yüzde 75 maaş alanlar 4.125 TL
  • Yüzde 50 maaş alanlar 2.750 TL.
  • Yüzde 25 maaş alanlar 1.375 TL. Örneğin eşinden yüzde 75 oranında 3000 TL maaş alan bir kişinin maaşına önce yüzde 30 artış yapılacak. Bu şekilde maaş 3.900 TL'ye çıkacak. Yüzde 75 oranına göre belirlenen taban maaşın altında kaldığı için 225 TL'lik bir seyyanen artış yapılarak, maaşı 4.125 TL olarak hesaba yatırılmaktadır.

EV HANIMLARINA PARA YARDIMI YAPILIYOR MU?

Ev hanımları için 1,100 TL yardım, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine destek verilmektedir. Gerekli şartları yerine getiren vatandaşlara 1,100 TL değerindeki yardım parası verilmektedir.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR OLDU?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yönelik destekler sürüyor. 2023 yılı asgari ücrete yapılan yüzde 54,6'lık zamdan sonra bakanlık tarafından yapılan yardım gündemde yer almaya başladı. Destek ödemesi e-Devlet sistemi üzerinden başvurusu kabul edilenlere her ay ödenmektedir ve bu ödemeler il il hesaplara geçiyor.

Net asgari ücret 8 bin 506 TL'ye yükseldi. Bununla birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen destek ödemelerinde de artış yaşandı.

0.69 konut kredisi veren bankalar hangileridir? 0.69 konut kredisi şartları 2023 nelerdir?

Çalışmayan kişiye konut kredisi çıkar mı? Bir kişi iki defa konut kredisi çekebilir mi?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön