Devre Mülk

Devre mülk dolandırıcılığı hayrete düşürdü: 10 milyar TL dolandırılan mağdurlar, yeniden dolandırıldı!

Yalova'da, ikna kabiliyeti yüksek özel eğitimli kişileri kullanarak otellerinde devre mülk ve ücretsiz tatil yapma vaadiyle 36 bin kişiyi 10 milyar TL'den çok dolandırdıkları belirlenen suç örgütüne ilişkin operasyon yapıldı. Detaylar şaşırttı. İşte ayrıntılar...

Yalova Emniyet Müdürlüğü tarafından, çete üyelerinin iletişime geçtikleri kişileri, özel eğitim almış kişiler ile ikna ederek, psikolojik baskı da yaparak, Termal ilçesinde işlettikleri turistik otel ve tesislerine ücretsiz tatil ve devre mülk hissesi satma vaadiyle davet edip sözleşme imzalatarak dolandırdığı belirlendi. Harekete geçen ekipler, teknik ve fiziki takip sonrası10 Haziran günü, 30 şüphelinin yakalanması amacıyla Yalova Merkezli, İstanbul, Aydın, Adana ve Kütahya'da eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda 29 kişi gözaltına alındı. 

Sorgularından sonra adliyeye çıkartılan şüphelilerden, çıkar amaçlı suç örgütünün lideri olmakla suçlanan Orhan Karaderili, eşi Elvan Karaderili ve şirketin CEO'su Tevfik Murat Talas ve reklamlarda oyuncu olarak rol alan oyuncu Yusuf Atala'nın da aralarında yer alan 11 kişi tutuklanırken, 16 kişi adli kontrol ,2 kişi de savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Habertürk'te yer alan habere göre; yapılan  ikinci operasyonda ise gözaltına alınan 10 kişiden 3’ü tutuklanırken 7 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

EN AZ 36 BİN KİŞİ 10 MİLYAR TL DOLANDIRILDI

Daha önce yapılan şikayetlerde takipsizlik kararı alınan suç duyurularının tekrar incelendiği soruşturmada ilginç bilgilere erişildi. 

Şüphelilerin, devre mülk ve ucuz tatil için tesislerinde ağırladıkları kişileri, özel eğitim alan kişiler tarafından ikna edip sözleşme imzalatıldığı tespit edildi. Bu zamana kadar aralarında hakimler, savcılar, üst düzey bürokratların da yer aldığı en az 36 bin kişiden 10 milyar liralık haksız kazanç elde ettikleri  belrilendi. 

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Müdürlüğü'nün ortaklaşa sürdürdüğü soruşturmada, devre mülk alıp ucuz tatil yapma hayaliyle dolandırılan kişilerin ancak 5 bin senede yalnızca 1 gün tatil yapabilecekleri belirlendi. 

Dolandırıcıların elde ettikleri paraları aktardıkları başka şirketler ve kişilerin hesap hareketleri de özel şekilde inceleme altında. Bu kişilerin hesaplarına el konulup şirketlerine ise kayyum atanması için başvuru yapıldı.

MAĞDURLARA İKİNCİ ŞOK 

Bu arada, soruşturma çerçevesinde oluşturulan suç örgütünden ayrılırken dolandırılan kişilerin cep telefonu ve kimlik bilgilerini alan kişilerin, mağdur olanları teker teker arayıp, 'Sizi dolandırdılar. Biz biliyoruz. Yaşadıklarınızın farkındayız. Paranızı fazlasıyla alıp size vereceğiz" dedikleri ve para alarak dolandırdıkları belirlendi. 

Soruşturma çerçevesinde Yalova Polisinin bu kişileri de gözaltına aldığı ifade edildi. 

Yalova'da, fazla şikayet olmadığı için dolandırıcılıkla ilgili davaların bakıldığı Hukuk Mahkemesi, devre mülk ve ucuz tatil olayı sonrası şikayetlerin artmasının ardından ihtiyaca yanıt veremeyince adliyeye ilk kez Tüketici Mahkemesi kuruldu. Artan başvuruların ardından Tüketici Mahkeme'de yetersiz kalınca yeni Tüketici Mahkemelerinin açılması için talepte bulunulduğu ortaya çıktı. 

Son 1 senede en çok kazandıran altın fonları! Yatırımcılara yüzde 65'ten fazla kazanç şoku!

Artık aynı konut için sitelerde birden fazla ilan verilemeyecek: Fiyat da farklı farklı olmayacak! 

Maaşı 10 bin TL olan emeklilere resmen zam yok! Memur ve emeklilere Temmuz zammı şoku!