Genel

İstanbul'da devre mülk dolandırıcılarına baskın: Tam 38 milyon liralık vurgun!

Mega kent İstanbul'da devre mülk dolandırıcılığı yaparak 36 milyon Türk Lirası haksız kazanç elde eden şebekeye bir operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonda 5 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

Mega kent İstanbul'da devre mülk dolandırıcılığıyla toplamda 36 milyon Türk Lirası haksız kazanç elde eden şebekeye bir operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonda 5 şüpheliden 3'ü tutuklandı. İşte detaylar...

Paylaşılan detaylara göre İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde "nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik" suçlarına yönelik soruşturma kapsamında bir çalışma başlattı.

Yapılan çalışmalarda bazı zanlıların, devre mülklerini yabancı uyruklulara değerinin çok üstünde fiyatlara satılmasını vadettikleri bazı mağdurları İstanbul Anadolu Yakası Ümraniye'de bulunan emlak ofisine davet ettikleri belirlendi.

Şüphelilerin, mağdurlara ait kimlik bilgileri üzerinden bankalarda çalışan irtibatlarını kullanılıp hileyle banka hesapları açtığı, peş peşe krediler ve nakit avans çektiği, bu yöntemle alınmış olan imzalar üzerinden sahte vekalet çıkararak, tapu müdürlüğündeki irtibatları sayesinde dolandırıcılık faaliyeti yürüttükleri ve yüksek miktarda haksız kazanç edindikleri belirtildi.

Bu kapsamda gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda belirlenmiş olan toplamda 7 zanlıdan 5'i gözaltına alındı.

İki mağdurun yaklaşık olarak 2 milyon Türk Lirası dolandırıldığına ilişkin şikayeti sonrasında başlatılmış olan soruşturma kapsamında incelenen dijital dokümanlarda, onlarca kişi ve 36 milyon Türk Lirası'na ulaşan mağduriyetlerin meydana geldiği anlaşıldı.

Emniyetteki işlemlerden sonra adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı, zanlılardan 2'si de adli kontrol hükümleri uygulanıp serbest bırakıldı.

Olay ile ilgili olarak firari 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.


İSTANBUL'DA OLMAYAN OTELDEN DAİRE SATILMIŞTI


Gayrimenkul karşılığı konut satışı Türkiye içinde ya da dışında yaşayan yabancılara yönelik de güvenilir olmayan ilanların çoğalmasına neden oldu. Bir otelin ismi kullanılıp verilen ilanda odalar devre mülk gibi satışa çıkarılıyor ve karşılığında vatandaşlık vaat ediliyor. Patronlar Dünyası'ndan Ali Kemal Erdem imzalı habere göre; bunun dışında kimi ilanlar hiç güvenilir olmadığı gibi bazı ilanlarda doğruluğu şüpheli veya doğru olmayan bilgiler verildiği de görülüyor.

 

Asgari ücrette fark açılıyor! Açlık sınırı 20 bin liraya dayandı!

Gayrimenkul sektörüne yeni soluk: Konut üretimi artacak, finansman sorunu bitecek, fiyatlar da olumlu etkilenecek! 

Yastık altında 2 bin TL'si olana TOKİ'den konut müjdesi! Aylık 7 bin TL taksitle!