29 / 04 / 2024

Devremülk üzerinde şufa hakkı kullanılabilir mi?

Devremülk üzerinde şufa hakkı kullanılabilir mi?

Termal kaplıcalarda devremülk sistemi ekonomik bir sistem olarak biliniyor. Kısa süreli tatillerde her sene çok sayıda kişi devremülk sisteminden faydalanıyor. Peki, devremülk üzerinde şufa hakkı kullanılabilir mi?



Devremülk üzerinde şufa hakkı kullanılabilir mi?


Tatil, sağlık, dinlenme, kaplıca v.s gibi maksatlarla hazırlanmış olan müstakil bir dairenin bağımsız bölümünün mülkiyetine belirli bir tarih için sahip olunmasına devremülk deniyor. 


Devremülk/Devretatiller, ikinci bir ev alma imkânı bulunmayan veya bu belirsiz ekonomik dönemde bir mülke yüklü bir yatırım yapmak istemeyen milyonlarca ailenin bir tatil tesisine sahip olabilmesini sağlıyor. 


Devremülkler süresiz tapulu olarak biliniyor.  Devremülk hakkı satma devretme, kiraya verme, bir yakınınızı yerinize gönderme ve miras bırakma gibi tapunun sağladığı tüm hakları sağlıyor. Peki, devremülk üzerinde şufa hakkı kullanılabilir mi?


Devremülk üzerinde şufa hakkı!

Üzerinde devremülk hakkı kurulmuş yapının/bağımsız bölümün ortak maliklerinin, aralarındaki müşterek mülkiyet nedeniyle kanuni şuf'a hakkı bulunuyor.   Devremülk sözleşmesine konulacak hükümle, kanuni şuf'a hakkından feragat edilmesi ve bu durumun tapu kütüğüne tescili mümkün. 


Devremülk sahibinin hakları!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön