27 / 04 / 2024

Devremülkün faydaları!

Devremülkün faydaları!

Devremülkün faydaları, tapulu olması, kolayca alınıp satılması, ömür boyu kullanım hakkı, miras olarak kalması, ekonomik fiyatları, istendiğinde kiraya verilebilmesi, yazlık ev gibi her zaman kullanılabilmesi olarak sıralanabilir...




Devremülkün faydaları!


Tatil planları kuran çoğu insan yazlık daire veya devre mülk kiralamak için emlakçıların kapısını çalıyor. Ancak fiyatlar çok değişken olduğu için insanlar nelere dikkat edeceği konusunda bazen kararsız kalıyor. 


Eğer satın almak istenilen mülkün tamamıyla kullanımı değil de belirli bir işletim sistemi içerisinde yılın belirli dönemleri kullanım hakkı verilmekteyse, bu sisteme devremülk adı veriliyor. Devremülk satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta devremülk mü yoksa devre tatilmi satın alındığıdır. Devremülk alımında mülkün tapusu kişinin üzerine geçmekle beraber devre tatillerde ilgili binanın belirli bir süre için kullanımı satılıyor. Dolayısı ile satın almak istenen tatilin kişiye ait bir taşınmaz olarak mı yoksa 20-30 yıl gibi uzun ama belirli bir süre ile kısıtlı olarak sunulan tatil hakkı olarak mı satıldığının iyi bilinmesi gerekiyor. 


Devremülk alırken özellikle dikkat edilmesi gereken birçok nokta var. Çünkü insanlar bir şey satın alırken artık parasını kime veya neye yatırdığını en doğal hakkı olarak bilmek istiyor. Devremülk hakkı ancak mesken nitelikli kat mülkiyetine veya müstakil yapılarda kurulabiliyor. Ayrıca bir yıl içindeki devrelerin tamamını tapu sicilinde gösterilmesi gerekiyor. Bu yüzden devremülkü satın aldıktan sonra mutlaka tapu sicil kaydına bakılmalıdır. Devremülkün faydaları açısından bakılacak olursa devremülk hakkının bir başkasına devredilebilmesi ve miras olarak geçmesi büyük önem taşıyor.


Devremülkün faydaları arasında konfor açısından sunulan otelcilik hizmetleri, mülklerin sık aralıklarla temizlenmesi ve değişim sistemine üye olması da yer alıyor. Devre mülklerin fiyatları yazlık bir eve ve bulunduğu konuma göre daha pahalı olsa da kısa süreli bir tatil için devre mülkler daha avantajlıdır. Özellikle orta gelir grubunda yer alan insanlar için daha ekonomik bir seçenek oluyor.


Satın alan açısından düşünüldüğünde devre mülkler klasik otel odalarına göre daha üst düzeyde bir tatil geçirme imkanı sunuyor. Devre mülklerde değişim sistemi olduğu için bir mülk sahibi istediği zaman farklı yerler dede tatil yapabiliyor. Ödeme açısından da bakıldığın da peşin veya vadeli ödemelerde tapu garantileri var.


Devremülklerden istenildiği takdirde her sene yıllık kira geliri de alınabiliyor. Günümüz şartlarında ev sahibi olmak çok zor olduğu için yatırım amaçlı devremülk satın alan birçok insan bulunuyor. Devre mülklerin hepsi mobilyalı olarak satışa sunuluyor. Ve fiyatı her bütçeye uygun olduğu için kolayca alınıp satılabiliyor.


Çoğu insanın kararsız kaldığı devre mülk konusu 15 günden daha kısa bir zaman dilimi için tatil planlayan insanlar için çok güzel bir sistem. Hem bulunduğu sosyal ortam ve çevresi itibari ile devre mülkler hem şehir hayatından uzaklaşmak hem de eşsiz bir tatil yapmak için bulunulmayacak bir fırsat değeri taşıyor.



Devremülk aidatları!
Devremülk hakkında bilgi!
Tapulu devremülk nedir?
Devremülk sözleşmesi nasıl feshedilir?



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön