28 / 04 / 2024

Devremülk aidatları!

Devremülk aidatları!

Devremülk aidatları nı veya avans payını süresinde ödemeyenler, ödemede bulunmadıkları günler için, aylık yüzde on oranında gecikme faizini, vekalet ücretini ve her türlü masrafları ödemekle yükümlü oluyorlar...




Devremülk aidatları!


Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre;

Devremülk hakkı sahip olan kişiler, anayapı ve ortak yerleriyle demirbaşlarının alımı, bakımı onarımı ve her çeşit koruma, elektrik, su, bahçe bakımı gibi giderlerine ve sitenin ortak tesisleri için ödenmesi gereken giderlerden ana yapılarına isabet eden gidere, ana yapıdaki arsa paylarına bakılmaksızın, dönem süresi oranında katılmaya mecbur oluyorlar. Dönem süresini aşan her gün için, dönem süresinin 1/15′i oranında genel giderlere de ayrıca katılma zorunluluğu bulunuyor.


Devremülk hakkı sahiplerinin, anayapı ve demirbaşları her türlü israftan kaçınarak özenle kullanmaya, özellikle elektriği ısıtma dışında sadece zorunlu araçlarda kullanmaları gerekiyor. Aşırı derecede tüketilen elektrik masraflarını sadece kendileri ödüyor.


Devremülk aidatları ndan sahibi yerine kullanan kişiler de sorumlu oluyor. Devremülkün tüm ortak gider ve aidatlarını herhangi bir sebeple orayı kullanan kişiler de ödüyor.


Elektrik ve su gibi ödenmesi zorunlu giderler, yöneticinin bulunmadığı zamanlarda, kendi borcuna eklenerek, o dönemin devremülk hakkı sahibi tarafından ödeniyor.


Gider ve avans payını ödemeyen devremülk hakkı sahibi veya onun yerine anayapıyı kullanan veya faydalananlar hakkında, yönetici veya diğer devremülk hakkı sahipleri tarafından icra takibi yapılıp, dava açılabiliyor.


Devremülk aidatları nı veya avans payını süresinde ödemeyenler, ödemede bulunmadıkları günler için, aylık yüzde on oranında gecikme faizini, vekalet ücretini ve her türlü masrafları ödemekle yükümlü oluyorlar.



Devremülk hakkı nedir?
Devremülk sözleşme örneği!
Hayati Yazıcı devremülk alacaklara uyarılarda bulundu!
Bayrampaşa Caprice Gold satılık!




Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com




Geri Dön