02 / 05 / 2024

DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM tarafından 29 Eylül 2023 tarihinde alınmaya başlayan DGS ek tercih işlemleri 4 Ekim'den itibaren gerçekleşerek, DGS ek tercih sonuçları gündemdeki yerini çoktan aldı.



Yapılan tercih işlemlerinin sona ermesi ile gözler sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi. DGS ek tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihe ilişkin araştırmalar sürüyor. İşte DGS ek tercih sonuç tarihi ve merak edilenler...

Yapılan DGS ek tercih işlemlerinin tamamlanmasının ardından sonuçların açıklanacağı tarihe ilişkin sorularda hız kazandı. Yükseköğretim lisans programlarını istek sırasına göre tercihlerini yazan olan adaylar DGS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihi merak ediyor. İşte ÖSYM ile 2023 DGS ek yerleştirme sonuçları tarihi..

29 Eylül 2023 tarihinde başlayan DGS ek yerleştirme sürecinde, adaylar ek tercihlerini ÖSYM AİS ekranı üzerinden 4 Ekim Çarşamba günü 23.59'a kadar gerçekleştirdi.

DGS EK TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi DGS yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı tarihi henüz açıklamadı. Tercih işlemleri geçtiğimiz yıl 10 Ekim tarihinde sona ermiş ve yerleştirme sonuçları ise 17 Ekim’de erişime açılmıştı. Bu bağlamda sonuçların 11 Ekim tarihinde açıklanması bekleniyor. ÖSYM'den konuyla ilgili açıklama geldiğinde detaylar eklenecektir.

DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

SONUÇLARIN ARDINDAN KAYITLAR BAŞLAYACAK

DGS ek tercih sonuçları açıklandıktan sonra bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri, ilgili üniversite tarafından kaydedilen tarihlerde gerçekleşecek. İsteyen adaylar e-Kayıt yapabilecek. Sonuçlar ilan edildikten sonra kayıt takvim ayrıca belirtilecek. Adayların, kayıt için yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı olduğu Üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekmektedir.

YERLEŞTİRME SONUÇLARI İNTERNET ÜZERİNDEN AÇIKLANACAK!

DGS tercih sonuçları sonuc.osym.gov.tr adresinden açıklanacak. Sonuçlar basılı veya mail yoluyla adaylara bildirilmeyecek. İnternet üzerinden açıklanan sonuçlar tebliğ hükmünde olacak. Adaylar sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve şifresiyle yerleştirme sonucu sorgulama işlemi yapabilir.

Dikey Geçiş Sınavı başvuru işlemleri başladı mı? DGS 2023 başvuru ücreti ne kadar?

DGS başvuru ücreti açıklandı mı? DGS sınav parası ne kadar? DGS 2023 sınavı hangi ay yapılacak?


Geri Dön