19 / 05 / 2024

Didim'de kule kavgası bitmiyor!

Didim'de kule kavgası bitmiyor!

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ile birlikte 4 kişinin savcılık ifadeleri ortaya çıktı. Suçlamalarla ilgili olarak konuşan Atabay'ın avukatı ''Belediyenin, yıkım için harekete geçtiği ve bir firma ile anlaştığı süreçte bu iddialar gündeme getirildi'' dedi.



Belediyeye iş için başvuran S.T. isimli kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla suçlanan Didim Belediye Başkanı Atabay ile birlikte, meclis üyeleri Ali Ç., Öner Ç. ile Öznur G., haklarındaki şikâyet nedeni ile savcıya ifade verdi. Savcı, 4 şüpheliye de benzer sorular yöneltti. Edinilen bilgilere göre, 4 şüpheliden önce S.T.’nin müşteki olarak ifadesini alan savcı, soruşturma dosyasına giren üç cinsel içerikli video ile ilgili sorular da sordu.

'Rant çetesinin iftirası'

Hürriyet'te yer alan habere göre; hakkındaki suçlamalarla ilgili savunması alınan Atabay, “Bu olay benim görevden alınmam için, 6 yıldır mücadele ettiğim rant çetesinin bir iftirasıdır” sözleri ile ifadesine başladı. Atabay ifadesinin devamında “Bu çetenin kurduğu tuzak bu. 6 yıldır mücadele ediyoruz. Evim kurşunlandı, üniversitede okuyan kızım kaçırılmaya çalışıldı. İki başkan yardımcımız darp edildi. Yıkım kararı aldığımız gayrimenkul projesinin sahipleri benden kurtulmak istiyor” diye konuştu.

Didim Belediye Başkanı Atabay’ın avukatı Av. Hüseyin Uğur Poyraz ise “Burada, yasal hakları 4 kat olmasın rağmen 11 katlık iki kule yapan bir firma var. Ruhsatsız ve yıkım kararı olan bu projedeki rant 50 milyon Euro. 6 yıldır süren bir kavga bu. Belediyenin, yıkım için harekete geçtiği ve bir firma ile anlaştığı süreçte bu iddialar gündeme getirildi. Tesadüfe bakın ki belediye ile ağır bir husumeti olan firmanın avukatı, aynı zamanda S.T.’nin de avukatı. S.T. hakkında ‘örgütlü suç kapsamında iftira şantaj ve hakaretten’ dava açılmasını talep ettik” açıklamasında bulundu.


Geri Dön