30 / 04 / 2024

Dijital Türk Lirası'nda son adım! Yeni sistem çok yakında

Dijital Türk Lirası'nda son adım! Yeni sistem çok yakında

Tüm dünyada dijital paralar finans dünyasına girdi. Ülkeler dijital paralara daha sıcak bakıyor ama kuralları ve denetimlerini sağlayarak. Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda da dijital para var.



2023 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda yer alan bilgilere göre, önümüzdeki yıl da enflasyon, para politikası ve mali piyasalara yönelik ödemli adımların atılması sürdürülecek

Merkez Bankası Dijital Türk Lirası Araştırma Geliştirme Projesi 2. faz pilot bulguları ışığında, dijital Türk Lirasının ödemeler için kullanımı testlerine önümüzdeki yıl başlanacak.

Bu dönemde, para, maliye ve gelirler politikaları koordineli bir şekilde yürütülecek.

Dijital Türk Lirası çalışmaları yürütülecek

Dijital Türk Lirası nda son adım! Yeni sistem çok yakında

Blokzincir tabanlı dijital merkez bankası parası uygulamaya konulacak. Merkez Bankası Dijital Türk Lirası Araştırma Geliştirme Projesi ikinci faz pilot bulguları doğrultusunda, dijital Türk Lirasının ödemeler için kullanımı testlerine başlanacak.
Dijital Türk Lirası sistemlerinin dijital kimlik ve FAST sistemleri ile araştırma-geliştirme kapsamında entegrasyon çalışmaları tamamlanacak.

Toptan dijital para çalışmaları kapsamında bankalar ile araştırma, geliştirme ve test çalışmaları yapılacak.

Fintek ekosisteminin oluşumu desteklenecek

Uluslararası iyi uygulamalardan yararlanılarak firmalara fırsat eşitliği sağlayan, güvenli bir finansal teknoloji (fintek) ekosisteminin oluşumu desteklenecek. "Düzenleme Deney Alanı ve Endüstri Deney Alanı" oluşturulacak.

İstanbul Finans Merkezi'nin faaliyete geçişini takiben "İstanbul Finans ve Teknoloji Üssü" kurulacak.

​​Soğuk hava yatırımlarına destek


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön