02 / 05 / 2024

Diğital Türk lirasında büyük adım! İlk ödeme yapıldı

Diğital Türk lirasında büyük adım! İlk ödeme yapıldı

Dijital ortamda kullanılan ve bir merkez bankası tarafından yönetilmeyen para birimleridir. Bu tür para birimleri, genellikle kripto para birimleri olarak bilinir Son yıllarda kullanılan kripto paraların önüne geçilmekte zorlanılırken, Merkez Bankası,  Dijital Türk Lirası ile ilgili açıklama yaptı.



Kripto para birimleri, blockchain teknolojisi kullanılarak oluşturulan dijital para birimleridir ve bu tür para birimleri genellikle anonim ve merkezi bir otorite tarafından yönetilmeyen bir sistem kullanılarak işlemler yapılır. Bu tür para birimleri arasında Bitcoin, Ethereum ve Litecoin gibi önemli örnekler vardır.  Dijital para birimleri, genellikle çeşitli finansal işlemlerde kullanılır ve bu tür para birimlerinin değeri genellikle volatilite gösterir, yani hızlı değişebilir.

Diğital Türk lirasında büyük adım! İlk ödeme yapıldı

 Merkez Bankası liderliğinde yürütülen Dijital Türk Lirası Projesi’nin birinci faz çalışmaları kapsamı dahilinde Dijital Türk Lirası Ağı üzerindeki ilk ödeme  işlemlerinin başarılı bir şekilde gerçekleştirildiği kaydedildi.

PİLOT UYGULAMA 2023 YILINDA DA DEVAM EDECEK

Merkez Bankası'nın yürütmüş olduğu dar kapsamlı ve kapalı devre pilot uygulama çalışmaları nihayete erdi. Diğital para testlerine içine gireceğimiz 2023 yılının ilk çeyreğinde devam edilecek. Ve TL'nin diğitalleşmesi yolunda ilerlemelere başlanacak

Gerçekleştirilen testlerle ışığında elde edilen bulguların geniş kapsamlı bir değerlendirme ile birlikte yazılan raporu kamuoyu ile paylaşılacağı ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Dijital Türk Lirası İşbirliği Platformu, 2023 yılında seçili bankalar ve finansal teknoloji firmalarının katılımlarıyla genişletilecek ve geniş katılımlı pilot testlerin gerçekleştirileceği ileri fazlara geçilecektir. Bu kapsamda, dağıtık defter teknolojilerinin ödemeler ekosistemlerinde kullanımı ve anlık ödeme 
sistemleri ile bağlantısı gibi mevzularda dizayn edilen özgün mimari kurgulara ait testlere devam edilecektir.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön