29 / 04 / 2024

Türkiye'nin en büyük fuar merkezi Fuar İzmir açıldı!

Türkiye'nin en büyük fuar merkezi Fuar İzmir açıldı!

Türkiye belediyecilik tarihinin en büyük yatırımlarından biri olan Fuar İzmir, adına yakışan bir törenle hizmete açıldı. Aziz Kocaoğlu Fuar İzmir'in, A'dan Z'ye her şeyiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını belirtti.



Türkiye belediyecilik tarihinin en büyük yatırımlarından biri olan Fuar İzmir, adına yakışan bir törenle hizmete açıldı.  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Fuar İzmir'in, A'dan Z'ye her şeyiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını hatırlatarak, "337 bin metrekarelik arazisini parsel parsel satın aldık. İzmir fuarcılığında çıtayı çok ama çok yukarılara taşıdık. Bu başarı tüm İzmirlilerindir" dedi.Törende konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise "Bizi ekonomik açıdan eleştirenler, gelsinler Fuar İzmir'i gezsinler. 


Gelsinler İzmir'e baksınlar. Birileri yönettiği kenti parsel parsel tezgahlıyor, birileri de yaşadığı kenti parsel parsel görkemleştiriyor, aradaki fark budur" diye konuştu.İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kente kazandırdığı Türkiye'nin en büyük ve en nitelikli fuar merkezi "FUAR İZMİR", Türkiye'nin en büyük ihtisas fuarı MARBLE-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarıyla birlikte kapılarını tüm dünyaya açtı. 


Bu dev buluşmaya tanıklık eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin değişik çevrelerden demokrasi ve hukuku savunup ekonomiye fazla ağırlık vermediği yönünde eleştiriler aldığını belirterek, "Bu çevrelere şunu hatırlatmak isterim. Demokrasinin, hukukun olmadığı yerde hiçbir şey olmaz. Demokrasi ve hukuk hepimiz için ortak alandır. Biz ekonomiyi asla ve asla unutmayız. 

Ekonomi bizim için çok ama çok önemlidir. İşareti Atatürk 1920'lerde vermiştir. Ne demiştir, büyük komutan, bilge insan? 'Savaş meydanlarında kazanılan zaferler ekonomik zaferlerle taçlandırılmadıkça bağımsızlığı uzun süre devam ettiremezseniz'. Bizi ekonomik açıdan eleştirenler gelsinler Fuar İzmir'i gezsinler. Gelsinler İzmir'e baksınlar. Laf aramızda bunlardan birisi, bir Büyükşehir Belediye Başkanı. 

İzmir'e geliyor ve Aziz Bey'e sözde ders verecek. 


Efendim İzmir kötü yönetiliyormuş. Başkanımız az önce söyledi. "Borçları vadesinden altı ay öncesinden bitirdim' dedi. Türkiye'de borçsuz ender belediyelerden birisidir İzmir Büyükşehir Belediyesi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kredi notu Türkiye'nin kredi notundan daha iyidir. Ankara'dakiler bunu iyi duysunlar. Sayın Kocaoğlu bir şey daha söyledi. 'Tek isteğimiz var. Bizim için ayrımcılık yapmasınlar' dedi. Yüzülebilir Körfez'den söz etti. Kanal yapılacak. 


Oraya iki yıldır Ankara'dan ÇED raporu gelmiyor, engel çıkarıyorlar. Ama hangi engeli çıkarırlarsa çıkarsınlar İzmir'i Türkiye'nin incisi, göz bebeği yapacağız, kararlıyız" diye konuştu. 


Başkan Aziz Kocaoğlu'nun konuşmasından da alıntı yapan Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Kocaoğlu güzel bir tanımlama yaptı. 'Fuar alanını almak için geldim. Tek tek görüştüm, araziyi parsel parsel satın aldım. Bu görkemli eseri ortaya çıkardım' dedi. Bir de Ankara'yı düşünün 'parsel parsel' lafı size bir şey hatırlatıyor herhalde. Büyük kentlerdeki metro yapımları sırasında  Ankara  ve İstanbul büyükşehir belediyeleri havlu atarak projeleri Ulaştırma Bakanlığı'na devretti. Ama İzmir ne yapıyor? 'Ben kendi kaynaklarımla yapacağım' diyor. Çünkü burada her kuruşun hesabı verilir, her kuruşun arkasında durulur. İzmir, metronun kilometresini 60 milyona yapıyor, Ankara kilometresini 100 milyon liraya yapıyor. İstanbul kilometresini 150 milyon liraya yapıyor. Farka bakın! 3 misli fark var! Başkan Aziz Kocaoğlu, 11 kilometre olarak devraldığı raylı sistemi şimdi 130 kilometreye çıkarıyor. 

Unutmayın, Aziz Bey ile ilgili operasyon da yapıldı. 

400 küsur yılla yargılanıyor. İster 400 yıl ister, ister 1400 yıl olsun, biz inandığımız doğrudan asla ve asla dönmeyiz, dönmeyeceğiz... Tek hedefimiz halka hizmet etmektir. İstanbul ve Ankara yaşanabilir bir kent olmaktan çıktı. Eğer Amerika'daki sivil toplum örgütleri İzmir kentini dünyanın en saygın kentlerinden biri olarak kabul ediyorsa, bu sosyal demokrat başkanın varlığından, İstanbul yaşanabilir kent olmaktan hızla uzaklaşıyorsa bu da Adalet ve Kalkınma Partili belediye başkanının olmasındandır. 

Her şeyi satıp ranta verdiler. İzmir'de tarihi yerler parsel parsel satılmadı. Eskişehir'de olduğu gibi kültür merkezi oldu. İnsanlar oraya gidiyorlar, tarihi fabrikanın dokusu değişmedi. İzmir'de yeni sanat merkezleri yapılacak; bütün Avrupa'nın baktığı, bakacağı güzel opera binasının da İzmir'de temeli atılacak. Çünkü İzmir bir dünya kenti olacak. Bunun sözünü veriyoruz. 21. yüzyıl büyük metropollerin birbiriyle yarıştığı yüzyıldır. Milano, Roma, Paris yarışır. 


Kim daha fazla turist çekecek, hangi kent daha entelektüel olacak, hangi kentin yaratıcılığı öne çıkacak. 

Bu alanda en ciddi rekabeti yapan İzmir'dir. İzmir Büyükşehir Belediyesi'dir. İzmir'in şanını, unvanını bütün dünyaya duyuracağız. Bu fuarın yapılmasıyla İzmirliler kazandı. Otellerde yer yok. Esnaf alışveriş yapıyor. Taksi şoförü, lokantacılar herkes kazanıyor. 

Kim kaybediyor? Kendi yönettiği kenti parsel parsel satanlar kaybediyor, kaybedecekler." Türkiye'ye yerel yönetimlerde ilkleri getirenlerin Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, "İlk metro, ilk kentsel dönüşüm, ilk yurtlar, şimdi en büyük fuar merkezini açıyoruz. 

Herkesin kazanacağı bir fuar merkezini açıyoruz. 


Aynı zamanda Türkiye'nin en büyük doğal yaşam parkı da İzmir'de. Yılda bir milyon kişi İzmir Doğal Yaşam Parkı'nı geziyor. İzmir'de sanattan söz ettim, İzmir fuarlar kenti ama İzmir aynı zamanda sanatın da kentidir. Sanat bir toplumun yaşam kalitesini belirler. Eğer bir toplumu güçlü kılmak istiyorsanız onun yaratıcılığını ön plana çıkarmak istiyorsanız, sanata ve sanatçıya değer vereceksiniz. İzmir bunu yapıyor, Muğla, Eskişehir bunu yapıyor. CHP'li belediyelerin olduğu yerlerde bunların tamamı yapılıyor. 

Sizlere söz veriyoruz daha çok şeyi birlikte başaracağız İzmir'de" diye konuştu. 


Aliağa Ekspres Gazetesi


Geri Dön