28 / 04 / 2024

Dikkat! 2023 yılında ödeyeceğimiz vergi ve harçlara büyük zam geldi!

Dikkat! 2023 yılında ödeyeceğimiz vergi ve harçlara büyük zam geldi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı dakikalar önce yaptığı açıklamada, vergi ve harçlara zam yapıldığını duyurdu. Peki yeni yılda alınacak vergi ve harçlarda yapılacak artış oranları ne kadar olacak?



2023 yılında, alınacak vergi ve harç tutarları zamlandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2023 senesinde alınacak vergi ve harç tutarlarında yeniden düzenlemeye gittiğini duyurdu.

Konuya ilişkin kararın, Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandığı bildirilirken karar, 1 Ocak 2023’den itibaren yürürlüğe girecek.

 Dikkat! 2023 yılında ödeyeceğimiz vergi ve harçlara büyük zam geldi!

ÖZEL İLETİŞİM, EMLAK VERGİSİ VE MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ DE ARTIRILDI

Yeni düzenleme ile özel iletişim vergisinde yeniden değerleme oranının olan yüzde 122.93 oranında artırıldığı açıklandı. Ayrıca emlak vergisi ücretleri yüzde 61.47 oranında yükselirken, motorlu taşıtlar vergisinde de artışlar yapıldı. Düzenleme kapsamında 1300 cc motor hacminde yeni bir aracın MTV'si 2 bin 545 TL’ye yükseldi.

EVLERİNDE ÜRETİP, İNTERNETTE SATANLAR DİKKAT!

Söz konusu düzenleme kapsamında vergiden muaf esnaflığın kapsamı genişletilmiş ve evlerde imal ettiği ürünleri internet ve benzeri platformlarda satanlar da muafiyet kapsamına alınmıştı.

Yeni düzenlemede bu muafiyetin daha önce 320 bin lira, olan limiti 700 bin liraya çıkarıldı.

Buna göre, 2023 senesinde evlerde üretilerek satılan ürünlerin satışından 700 bin liraya kadar elde edilen gelirler, muafiyet kapsamında olacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön